DRUŠTVO „NAŠA DJECA“: „ZDRAVIM KORACIMA“ U ZDRAV ŽIVOT

1888 0

NOVA GRADIŠKA, 24. rujna 2017. – Roditelji koji su jučer doveli svoje mališane u središte grada gdje je počela manifestacija pod nazivom „Zdravi koraci“ nisu požalili. Lijep dan pogodovao je pješačenju i druženju koje su organizirali Društvo „Naša djeca i Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška s ciljem da kod djece, ali i starijih, osvijeste potrebu za stvaranjem zdravog načina života u korist mentalnog i fizičkog zdravlja, te sigurnog ponašanja u prometu.

Okupljenu djecu i njihve roditelje na popularnoj „šahovnici“ pozdravila je predsjednica Društva “Naša djeca” Verica Lukačević i zahvalila se svima koji su dali doprinos da se ova manifestacija održi.

Doktorica Marija Sokić-Bigović je djeci i roditeljima govorila o važnost kretanja i tjelesne aktivnosti za zdravlje djece i odraslih. Na početku pješačenja bile su Mirta Anjoš i Sandra Petrović iz Informacijskog centra “Europe direct”.

Djeca su podijeljena u dobne skupine iz središta grada krenula na pješačenje do odredišta gdje su organizirana razna događanja.

Najmlađi su pješačili ulicom Karla Dieneša, Frankopanskom ulicom, šetalištem uz potok Laminac i Šumetlicu i Psunjskom ulicom preko nogometnog igrališta NK „Sloga“ do školskog igrališta OŠ Ljudevita Gaja. Veća dobna skupina je Ulicom Karla Dieneša, Frankopanskom ulicom, šetalištem uz potok Laminac i Šumetlicu, Psunjskom ulicom, Vinogradskom ulicom te uz potok Šumetlicu Potočnom ulicom pješačila do Franjevačkog samostana u Cerniku, a najstarija dobna skupina je nastavila pješačiti od Franjevačkog samostana, Frankopanskom ulicom (Varoš) i Rokovom ulicom kroz Cernik do crkve sv. Linarte.

Društvo „Naša djeca“ su ovu manifestaciju organizirali u suradnji s OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Mato Lovrak, Dječjim vrtićom „Maslačak“, Dječjim vrtićom „Radost“, Policijskom postajom Nova Gradiška i Gradom Nova Gradiška.

Related Post