Mali Istrijani iz Kanfanara postali članovi Fan Cluba Miro Gavran

597 0

Autor Franjo Samardžić

Dolazak malih Istrijana u Slavoniju rezultat je višegodišnje prijateljske suradnje općina Rešetari i Kanfanar, a u ovom slučaju njihovih društava „Naša djeca“

NOVA GRADIŠKA, 10. siječnja 2019. – Gosti Gradske knjižnice Nova Gradiška danas su bila djeca iz Kanfanara u Istri koja se nalaze u zimskom kampu u Cerničkoj Šagovini. Male Istrijane, kao i prethodnih sedam godina, u Slavoniju je dovelo Društvo „Naša djeca“ Kanfanar. Rezultat je to višegodišnje prijateljske suradnje općina Rešetari i Kanfanar. Jedan vid suradnje ostvarila su društva „Naša djeca“ na način da djeca iz Rešetara odlaze na ljetovanje u Istru, a djeca iz Kanfanara na zimovanje u Slavoniju.

U Gradsku knjižnicu mali Istrijani došli su u pratnji Maje Marjanović i Sandre Orbanić, predsjednica društava “Naša djeca“ iz Rešetara i Kanfanara. Ugostile su ih ravnateljica Gradske knjižnice prof. Biljana Dakić s knjižničarkom Mirjanom Pranjić i Biljanom Radoš.

-U gostima su nam djeca iz Kanfanar iz Istre koja su sedmu godinu za redom, kao gosti Općine Rešetari, na zimskom kampiranju u Cerničkoj Šagovini. Danas smo ih doveli u Gradsku knjižnicu Nova Gradiška da se upoznaju s najznačajnijim novogradiškim pjesnicima i književnicima, posebno sa djelom Mire Gavrana – kazala je Maja Marjanović.

Na Dječjem odjelu mali Istrijani su se upoznali s radom i djelovanjem Fan Cluba MIRO GAVRAN, koji je 2001. godine osnovan pri Gradskoj knjižnici Nova Gradiška i postali njegovi članovi. Razgovaralo se i o osnivanju ogranka Cluba MIRO GAVRAN posvećenog stvaralaštvu ovog pisca omiljenog među djecom i mladima u Kanfanaru. Dobili su članske iskaznice, a kao poticaj za čitanje i literarno stvaralaštvo i aktivno djelovanje Kluba, dobili su zbornike radova SVAŠTA U NAŠIM GLAVAMA s  nagrađenim literarnim radovima svojih vršnjaka o Gavranovim likovima za djecu i mlade.

Boravkom i gostoprimstvom u Rešetarima, Cerničkoj Šagovini i novogradiškom kraju zadovoljna je Sandra Orbanić, predsjednica Društva „Naša djeca“ Kanfanar, a radosna zbog suradnje s Gradskom knjižnicom.

-Kao predsjednica Društva „Naša djeca“ sedmu godinu dovodim djecu iz Kanfanara na zimski kamp u Rešetare. Imamo puno aktivnosti i zabave, ali koristimo priliku da upoznamo kraj u koji dolazimo, njegove znamenitosti, značajne osobe i sve ostalo. Posebna nam je čast da smo već po drugi put gosti Gradske knjižnice. Prvi put smo imali radionice izrade tradicijskih lutaka i drugog, a danas je novi vid suradnje i upoznavanje sa radom Mire Gavrana koji je našim učenicima već poznat. Vjerujem da će biti još puno više čitanja, ali i nastavak suradnje u drugim oblicima.

Ugodno i zadovoljno se osjećamo i mi i djeca. Ove smo godine uspjeli uživati i u zimskim radostima jer nas je dočekao snijeg- kazala je Sandra Orbanić.

Related Post

BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 03/06/2016 0
SLAVONSKI BROD – U ponedjeljak, 30. 05.2016. u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana je smotra Specijalističkog tima za logistiku.

AVIONSKU RAKETU BACIO U SMEĆE

Autor - 13/04/2017 0
SLAVONSKI BROD – Jučer oko 14,30 sati u Slavonskom Brodu djelatnik  komunalnog poduzeća je u reciklažnom dvorištu među reciklažnim predmetima…