POLICIJA UPOZORAVA: AKO SI PRONAŠAO UBOJITO SREDSTVO, NE DIRAJ! NAZOVI 192

661 0

REŠETARI – Dana 9. siječnja, oko 12 sati, građanin sa područja općine Rešetara dragovoljno je predao dvije eksplozivne naprave. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske preuzeli su eksplozivne naprave te utvrdili da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M60 i trenutnoj tromblonskoj mini M91.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani sukladno odredbama Zakona o oružju, mogu policiji vremenski neograničeno, dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha od sankcija. Potrebna je samo odluka o dragovoljnoj predaji oružja i poziv policiji na broj 192, nakon čega će stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo.

Policija još jednom apelira na građane da ne donose samoinicijativno ubojita sredstva u Policijske postaje zbog velike opasnosti od aktiviranja istih u transportu. Korisne informacije o ovoj akciji mogu se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Related Post

POLICIJA UPOZORAVA

Autor - 02/07/2015 0
Na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske objavljena je vijest o novom obliku prijevara, koju prenosimo radi boljeg upoznavanja…