„NISMO MLADI AL SMO LIPI“: Dom kulture 30. rujna u 19 sati

1184 0

NOVA GRADIŠKA – Nismo mladi al smo lipi je manifestacija koju organizira Udruga čuvara pučke kulturne baštine „Tkanica“ uz potporu Turističke zajednice i grada Nova Gradiška. Radi se o izboru najljepše snaše, baje i para u narodnoj nošnji. Tako će već devetu godinu za redom zaljubljenici u tradicijsko ruho i običaje, te mnogobrojni posjetitelji uživali u ljepoti i bogatstvu  narodnih nošnji iz cijele kontinentalne Hrvatske.

Manifestacija „Nismo mladi, al’ smo lipi“ jedinstvena je u Hrvatskoj upravo po tome što nošnje nose osobe u dobi od 35 do 50 godina i prilikom predstavljanja stručno povjerenstvo ocjenjuje kako ljepotu, originalnost ruha, tako i njihovo znanje o nošnji u koju su odjeveni te prigodama u kojima ju nose. Ove godine očekujemo veliki broj natjecatelja iz čitave Hrvatske, jer tijekom proteklih godina za našu manifestaciju postoji sve veći interes i posjetitelja i natjecatelja.

Program će započeti 30. rujna (subota) 2017. već u dopodnevnim satima, kada se očekuje prihvat natjecatelja, te njihova priprema i oblačenje za izlazak pred stručno povjerenstvo. Ovaj dio manifestacije odvijat će se u zgradi novogradiške gimnazije.

Nakon predstavljana pred stručnim povjerenstvom natjecatelji se predstavljaju

posjetiteljima u Domu kulture s početkom u 19.00 sati. Njihovo predstavljanje pratit će nastupi folklornih skupina i tamburaških sastava.

Cilj ove manifestacije je poticati građane na čuvanje i njegovanje kulturne baštine , običaja , ruha da ne ostanu zaboravljeni i uništeni.

Kao i nekada na kraju ćemo se svi dobro zabaviti uz slavonske specijalitete i zvuke tambura.

Related Post