STOŽER CZ BPŽ: 7 novih pozitivnih osoba, 2 sa Čobanijade, 4 sa privatnih okupljanja, jedna iz inozemstva

550 0

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije ili uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a

SLAVONSKI BROD, 8. srpnja 2020. – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije sedam (7) je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2.
Uz jedan importirani slučaj iz inozemstva, ostalih šest slučajeva povezani su sa javnim i privatnim okupljanjima na području Brodsko-posavske županije.
Dvije pozitivne osobe povezane su sa javnim okupljanjem (Čobanijada) u naselju Podcrkavlje na kojemu je već ranije potvrđeno više pozitivnih slučajeva. Tri pozitivne osobe povezane su sa jednim privatnim okupljanjem na području Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više desetaka zaraženih osoba. Jedna pozitivna osoba također je bila na jednom privatnom okupljanju, ali za nju još traje epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je moguće zaražena.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 90, dok je broj aktivnih slučajeva 45.

Tijekom ovog tjedna nabavljene su i isporučene dodatne količine zaštitne opreme za zdravstvene ustanove te ustanove u sustavu socijalne skrbi. Također, od sutra (09. srpnja) ponovo se aktiviraju i s radom započinju COVID-19 ambulante pri Domovima zdravlja Slavonski Brod i Nova Gradiška.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. – navodi se u današnjem priopćenju Stožera CZ BPŽ.

Related Post