VLAOVIĆ UPOZORIO NOVU MINISTRICU: Slovenci u Starom Petrovom Selu kupuju tvrtke i preuzimaju poljoprivredno zemljište

1518 0

Autor HSS
NOVA GRADIŠKA – U petak su u Hrvatskom saboru saborskim odborima predstavljeni kandidati za nove ministre u Hrvatskoj Vladi. Na Odboru za poljoprivredu predstavljena je Marija Vučković. Saborski zastupnik Davor Vlaović tom prilikom je rekao :
„Uvozimo hranu, nemamo protugradnu obranu, prodaje se zemlja strancima ili još tragičnije stranci prodaju hrvatsku zemlju.
Ministra koji podržava takve politike HSS ne može i neće podržati.
Od ministrice ili ministra poljoprivrede očekujemo:
– čuvanje hrvatskih interesa, produženje moratorija na prodaju zemlje strancima, brzo stavljanje u funkciju svih potencijalno obradivih površina u Hrvatskoj.
-davanje suglasnosti općinama i gradovima na programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, a to znači uklanjanje svih barijera kao što su trenutno blokirane čestice , takve zemlje u Hrvatskoj ima 300.000 ha zbog vodnog dobra ili šumskog zemljišta koje se vodi na tim površinama , na stavljanje u sustav proizvodnje veto su stavile Hrvatske šume i Hrvatske vode. Zato 250 općina u Hrvatskoj nije dobilo suglasnosti na programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. To je temeljno nepoštivanje Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje je predložilo samo Ministarstvo.
– hranu uvozimo sve više. U svibnju 2019. uvezli smo 1487 tona mlijeka više u odnosu na svibanj 2018.
– Stranci, u Starom Petrovom Selu su to Slovenci, kupuju tvrtke i preuzimaju poljoprivredno zemljište
Poljoprivredne politike koje će predložena ministrica nastaviti provoditi, to sama kaže ,su politike koje ubijaju hrvatsku poljoprivredu, a hrvatska sela će pretvoriti u kuće duhova.“
Vlaović je na saborskom Odboru za poljoprivredu istaknuo kako je nedopustiv sustav nagrađivanja korumpiranih ministara premještanjem iz Vlade u Hrvatski sabor jer bi Hrvatski sabor bi trebao biti mjesto za one kojima je hrvatski, a ne osobni interes na prvom mjestu.

Related Post

ZAJEDNO JE LAKŠE I JEFTINIJE

Autor - 24/12/2014 0
SLAVONSKI BROD / VUKOVAR – Nastavljajući dobru međusobnu suradnju, župani Brodsko-posavske, Danijel Marušić, Vukovarsko-srijemske, Božo Galić i Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola…