DRŽAVNO NATJECANJE U Industrijsko-obrtničkoj ŠKOLI

701 0

NOVA GRADIŠKA, 12. travanj 2012. – Ivan Turković, predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa danas je u Industrijsko-obrtničkoj školi otvorio 14. državno natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i

klimatizacije.

 

Pozdravljajući učenike natjecatelje i njihove mentore istaknuo je značaj koji ova škola ima programima državnih natjecanja.

 

– Ovdje su stvoreni materijalni i kadrovski uvjeti i zato se na visokoj razini održavaju natjecanja za zanimanja vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije, zanimanja koja su uvijek imala dobar položaj u gospodarstvu, a imaju i perspektivu – kazao je Ivan Turković. Škola domaćin dobila je pohvale za dobro organizirana brojna međužupanijska i državna natjecanja i od savjetnika za strojarsku struku Braka Švare.

Pozdravljajući učenike, njihove mentore i ostale goste prof. Mijo Matošević, ravnatelj škole i predsjednik državnog povjerenstva za natjecanje, iskoristio je priliku, govoreći o školi i njenoj ulozi u obrazovanju učenika za obrtnička zanimanja, da se zahvali svim djelatnicima škole koji su dali doprinos da njihova škola stekne zavidan ugled i dobije brojna priznanja.

U zanimanju vodoinstalater natjecali su se učenici iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Tehničke škole Karlovac, Obrtničke škole, Koprivnica, Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj i Strukovne škole V. Vlatkovića, Zadar.

U zanimanju instalater grijanja i klimatizacije natjecali su se učenici iz Industrijsko-obrtničkih škola iz Nove Gradiške, Siska, Slavonskog Broda i Šibenika, Graditeljske škole iz Čakovca, Obrtničke škole iz Koprivnice, Obrtno-tehničke škole iz Splita i Strukovne škole V. Vlatković iz Zadra.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Društva za strukovno obrazovanje. Održanje i okrugli stol na temu „Instalater kućnih instalacija“.

 

VODOINSTALATERI:

INSTALATERI GRIJANJA I KLIMATIZACIJE:

Graditeljska škola Čakovec

IOŠ Šibenik

IOŠ Nova Gradiška

Organizatori

Related Post

OŠ LJUDEVITA GAJA

Autor - 09/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. lipnja 2014. – Obilježavanje Dana škole tradicionalno je prilika da se dodijele zahvalnice učenicima i njihovim mentorima…