DVANAESTA GODIŠNJICA SREBRENIČKOG GENOCIDA

715 0

ZAGREB, 1. srpnja 2014. – Povodom obilježavanja devetnaeste godišnjice srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 6-10. srpnja/jula 2014. organizira III. Ultramaraton na relaciji Vukovar-Srebrenica.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

 

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

 

Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek, devetnaest godina nakon rata, ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

 

U III. Ultramaratonu će sudjelovati četiri hrvatska branitelja, Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović, doc.dr.sc.Dražen Ćućić i Robert Kasumović iz Osijeka, te studenti Domagoj Šeremet iz Vukovara i Alen Čokić iz Županje. Maratonci će u pet etapa prijeći 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

 

Polazak je predviđen 6. srpnja/jula 2014. godine u 9,00 sati iz Memorijalnog centra Ovčara. U prilogu dostavljamo raspored etapa maratona.

Related Post