DVOSTRUKA KORIST: Cvjetna gredica treba spriječiti parkiranje na zapadnom dijelu gradskog parka

1323 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 14. svibnja 2020. – Posljednjih godina Nova Gradiška mijenja izgled. Uređuju se javne gradske zelene površine, nogostupi i prometnice, te dodaju oprema i novi sadržaji i u isto tako uređen gradski park. Novo lice dobile su gradske zgrade u središtu grada. Pozornost plijeni i sve više cvjetnih gredica.
Treba tomu dodati da je Nova Gradiška primjereno uređen i održavan grad što treba zahvaliti djelatnicima tvrtke EKO-KONG. Posljednjih godina Nova Gradiška je postala prepoznatljivo po brojnim manifestacijama i okupljanjima većeg broja ljudi. Sutradan, grad je izgledao kao da se ništa nije događalo jer su ga djelatnici te gradske tvrtke očistili.
Da bi grad bio uredniji i bolje izgledao tome doprinose vlasnici poslovnih prostora i sami građani. Ima, međutim, pojedinaca koji svojim neodgovornim ponašanjem tome ne doprinose. Među njima su i vozači automobila koji ne prežu parkirati na nedozvoljenim mjestima i uništavati zelene površine, posebno za vrijeme održavanja manifestacija kao što je, naprimjer, Novogradiško glazbeno ljeto i parkiranje u gradskom parku.
Da bi se to spriječilo na zapadnom dijelu parka djelatnici tvrtke EKO-KONG ovih dana pripremaju gredicu na kojoj će se posaditi svijeće.

Related Post

ZA SIGURNIJI I LAKŠI PROMET

Autor - 07/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 7. studeni 2014. – Na križanju ulica Maksimilijana Benkovića i Bana Josipa Jelačića sa prometnicom iz naselja Urije…