Na području Brodsko-posavske županije još dvije osobe oboljele od COVID-19

410 0

U oba se slučaja radi o obiteljskim kontaktima oboljelih radnika pristiglih nedavno iz Švedske

SLAVONSKI BROD, 14. svibnja 2020. – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije još su 2 novooboljele osobe od COVID-19.
Jedan pozitivni nalaz pristigao je sinoć, jedan jutros, a u oba se slučaja radi o obiteljskim kontaktima oboljelih radnika pristiglih nedavno iz Švedske.
Dobra je vijest i da su, nakon dva uzastopna negativna nalaza, 2 osobe ozdravile.
Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

U karanteni se i dalje nalaze 2 osobe pristigle iz Švedske i Njemačke, a čiji je smještaj i izolacija nužna zbog epidemioloških razloga. Nastavno na jučerašnji zahtjev županijskog Stožera CZ da županijski karantenski objekt i dalje ostane u funkciji i na raspolaganju županijskom Stožeru CZ zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, pristigao je pozitivan odgovor nacionalnog Stožera CZ i Ravnateljstva CZ te do daljnjeg neće biti demobilizacije karantene i ista ostaje u funkciji.

U posljednja 24 sata izvršeno je 520 kontrola provođenja mjera za pokretanje gospodarskih aktivnosti od strane lokalnih stožera civilne zaštite, a za 9 utvrđenih nepravilnosti izdana su upozorenja radi otklanjanja istih.

Related Post