EKO-ETNO TURIZAM – Ministar turizma Damir Bajs u posjeti županiji

967 0

SLAVONSKI BROD, 14. svibnja 2010. – Ministar turizma Damir Bajs bio je u još jednoj posjeti Brodsko-posvskoj županiji. Sastao se s župnijskim čelništvom i razmotrio daljnje mogućnosti ratvoja i unapređenja turistilčke djelatnosti, posbeno rurarlnog turizma i ponude eko-etno sadržaja. Istaknuo je primjer Austrije i turističke ponude alpskog sela ističući važnost promocije turističkih potencijala. Župan Danijel Marušić potvrdio je dobru suradnju s Ministarstvom turizma, koje je dalo potporu brojnim turističkim projektima u županiji ističući da je jedan od pravaca razvoja županije usmjeren i prema turizmu. U razgovoru o turističkim potencijalima u županiji, njihovoj afirmaciji i unapređenju ukupne turističke ponude, sudjelovali su direktor HTZ-e Niko Bulić i predsjednik UHPA-e Boris Žgomba.

Ministar Bajs bio je nazočan na okruglom stolu, održanom u dvorani Glazbene škole na temu „Upravljanje turistričkim destinacijama u organizaciji UHPA-e“. Cilj ove rasprave bio je poticanje partnerstva između nositelja turističke ponude unutar turističkih destinacija, primjeni Zakona o turističkim zajednicama i razvoj poslovanja agencija. Cilj je razvoj novih turističkih proizvoda, uzvrđivanje zadaća, ovlasti i odgovornosti turističkih zajednica u upravljanju destinacijom. (F.S.) 

 

Related Post

RIBARSKA VEČER I FIŠIJADA

Autor - 30/06/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška, Caffe bar „Hubert“ i Turistička zajednica Nova Gradiška organiziraju 14. srpnja na središnjem gradskom…