EKSPLOZIJA PLINA – ZADOBILA 80-POSTOTNE OPEKOTINE JER JE SVEKRVA NESTRUČNO SPOJILA PLINSKU BOCU

1299 0

SLAVONSKI BROD, 3. kolovoza 2010. – Jučer oko 07.45 sati u Slavonskom Brodu, u obiteljskoj kući u Ulici Tina Ujevića, došlo je do zapaljenja i detonacije smjese plina i zraka u zatvorenoj podrumskoj prostoriji pri čemu je Jelena Lipovac (42) teško ozlijeđena. Pivremeno je bila zbrinuta u slavonskobrodsku bolnicu, odakle su je odmah transportirali u Traumatološku bolnicu u Zagreb. Opečeno joj je 80 posto kože i na aparatima je.

Policija je obavljenim očevidom i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila, da je 71-godišnjakinja Veronika Lipovac, svekrva teško opečene, nestručno spojila plinsku bocu na štednjak, ne postavivši pri tome zaštitnu gumenu brtvu. Kada je Jelena upaljačem zapalila vatru na plinskom štednjaku, došlo je do zapaljenja i detonacije, budući da je plin istjecao u zatvorenu prostoriju podruma gdje se stvorila eksplozivna smjesa.

– Joj, što ću! Bolje da se to meni dogodilo nego njoj. U subotu sam kupila novu bocu i priključila je crijevom na štednjak. U nedjelju ujutro snaha se digla ranije i rekla da će u podrumu na štednjaku skuhati juhu, a ja sam otišla u kupaonicu. Odjednom strahovit tresak, mislila sam da se kuća ruši. Istrčala sam u hodnik i vidjela Jelenu zapaljenu. Povukla sam je svom snagom u kadu i polijevala vodom da ugasim plamen na njoj.

 

Dojurili su susjedi, zvali hitnu i pomogli da Jelenu što prije odvezu u bolnicu. Nadam se da da će sin iz bolnice javiti dobre vijesti – izjavila je za Večernji list baka Veronika.

 U dogovoru sa državnim odvjetništvom policija će protiv Veronike Lipovac podnijeti kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. FO : F.L., I.G.  

Related Post

PROMETNE NESREĆE

Autor - 23/09/2013 0
NOVA GRADIŠKA/ZAPOLJE, 23. rujan 2013. – U subotu, oko 17 sati, u Zapolju se dogodila prometna nesreća u kojoj je…