ELDA OTVORILA NOVU TVORNICU

2518 0

NOVA GRADIŠKA -Daria Marenić danas je u nazočnosti brojnih poslovnih partnera i ljudi iz političkog i javnog života u Industrijskom parku Nova Gradiška otvorila novu tvornicu novogradiške tvrtke ELDE,

najrespektabilnije svjetske tvrtke proizvođače tekućina za elektronske cigarete.

 

Za obitelj Marenić bio je to velik i značajan dan, a ako je suditi po brojnim projektima koji su pripremljeni ili su u pripremi, o kojima je govorio Dario Marenić, vlasnik tvrtke, ELDA će u narednom periodu ojačati svoj status na globalnom tržištu e-cigareta izgradnjom novih tvornica, povećati rast prihoda i broj zaposlenih. Sada ima 39 zaposlenih, a zahvaljujući ovoj investiciji do kraja godine broj zaposlenih porasti na barem 50.

 

ELDA u narednom periodu planira povećanje ukupnog prihoda i broj zaposlenih, izgradnju novih tvornica i još čvršće pozicioniranje na tržištu elektronskih cigareta i proizvoda na bazi prerade duhana. Danas predstavljen kemijski laboratorij jedinstven je u Europi, a zapošljavanje vrhunskih kemičara i njihovo dovođenje u Novu Gradišku smjer je kojim ova tvrtka korača u budućnost.

 

ELDA je obiteljska tvrtka koja posluje više od 35 godina, a proizvodnjom e-tekućina za elektronske cigarete bavi se od 2008. te 99 posto prihoda ostvaruje od izvoza. Prošle godine ostvarila je 12 milijuna kuna prihoda uz 2,6 milijuna kuna dobiti, a u ovoj godini, kako je kazao Dario Marenić, u kolovozu je ostvarila porast prihoda za čak 50 posto u odnosu na prošlu godinu. Elda svoje proizvode izvozi u 80 zemalja svijeta.

 

Nazočni otvaranju nove tvornice bili su brojni poslovni partneri iz zemlje i svijeta, gosti i uzvanici s kojima Elda posluje ili podupire njihovu djelatnost, kao što su naprimjer novogradiške srednje škole kojima ELDA pomaže donacijama.

 

Nazočni su bili savjetnik predsjednice RH Davorin Štetner, zamjenica župana brodsko-posavskog Dunja Magaš i potpredsjednik Županijske skupštine Tomislav Vlajnić.

 

Dario Marenić je svima zahvalio na suradnji i potpori, posebno članovima obitelji i djelatnicima, bez kojih kako je kazao, ELDE kava je danas ne bi bilo. Sviralo se, pjevalo i plesalo, a sutra ELDA nastavlja daljnji poslovni uzlet.

Related Post

STEČAJ U SEKULIĆU

Autor - 09/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 9. ožujak 2012. – Daniela Martina Maoduš, stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu, u stečajnom postupku nad…

BETON d.o.o. U STEČAJU

Autor - 13/02/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 13. veljače 2015. – Daniela Martina Maoduš, sutkinja Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu u postupku stečaja nad dužnikom…