Gradu Nova Gradiška dodijeljeno 5,3 milijuna kn bespovratnih sredstava za nastavak razvoja infrastrukture Industrijskog parka Nova Gradiška

1478 0

 Autorica Mirta Anjoš, IPNG

Nova Gradiška, 24.05.2019. – Dana 24. svibnja 2019. gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“ s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom. Projekt se financira kroz Europski fond za regionalni razvoj, a prijavljen je u okviru Poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.260.416,86 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 5.321.352,63 kn, odnosno 85% ukupne vrijednosti projekta. Ostatak vrijednosti projekta će se financirati sredstvima Grada Nova Gradiška. Trajanje provedbe projekta iznosi 9 mjeseci. Kroz provedbu projekta će se povećati postojeća osnovna infrastruktura u Industrijskom parku Nova Gradiška, odnosno uložit će se u izgradnju glavne pristupne prometnice, vodovoda i kanalizacije.

Kompletno infrastrukturno opremljena investicijska zona ukupne površine 1.260.000 m2

Navedeni projekt predstavlja još jedan rezultat napora Grada Nova Gradiška usmjerenih na poticanje gospodarskog razvoja i stvaranje pozitivne poduzetničke klime u gradu. Podsjećamo kako je na 8. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj u Novoj Gradiški, između Grada Nova Gradiška i Ministarstva državne imovine potpisan ugovor o darovanju nekretnina gradu čime se postojeća industrijska zona proširila s trenutnih 820.000 m2 na dodatnih 440.000 m2. Temeljem navedenog ugovora te provedbom ovoga projekta izgradnje infrastrukture, Industrijski park Nova Gradiška postat će kompletno infrastrukturno opremljena zona ukupne veličine 1.260.000 m2 s osiguranim svim nužnim preduvjetima za otvaranje novih poduzeća, poticanje njihovog održivog rasta i konkurentnosti. Industrijski park Nova Gradiška utvrdit će svoju poziciju jedne od najprivlačnijih industrijskih zona u istočnoj Hrvatskoj što će doprinijeti regionalnom razvoju, kao i porastu zaposlenosti na području grada Nove Gradiške i šire okolice.

Related Post