POLICIJA UPOZORAVA: Vozači, dovoljan je jedan trenutak nepažnje da donesete tugu u nečiju kuću

770 0

Dovoljan jedan trenutak nepažnje i nebrige da život djeteta, majke, oca, brata ili sestre bude ugašen

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici će danas provesti preventivno-represivnu akciju u prometu „Brzina“ u koordinaciji s Policijskom upravom požeško-slavonskom, a već sutra, u koordinaciji s Policijskom upravom osječko-baranjskom akciju „Alkohol“. Ciljevi ovih akcija su usmjerene na nadzor brzine kao glavnog krivca za jučer (23.svibnja) u Republici Hrvatskoj ugašena tri života, ali akcije su i odgovor na 98 prometnih nesreća koje su se dogodile na hrvatskim prometnicama u protekla 24 sata. Brzina je uz alkohol vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, odnosno oni su glavni ubojice u prometu.

VOZAČI!

Prilagodite brzinu kretanja prometnim znakovima, stanju u prometu i vremenskim uvjetima. Pridržavajte se prometnih propisa i posebnu brigu vodite o pješacima jer je dovoljan jedan trenutak nepažnje i nebrige da život djeteta, majke, oca, brata ili sestre bude ugašen.

Policijska uprava brodsko-posavska intenzivno će provoditi preventivno-represivne akcije, koristeći svu raspoloživu opremu i uređaje za nadzor cestovnog prometa, čime želi utjecati na svijest nesavjesnih vozača i takvim akcijama spriječiti recidiviste tj. ponavljače najtežih prometnih prekršaja da ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu na prometnicama koje nadziru policajci Policijske uprave brodsko-posavske.

Related Post

DAN NEOVISNOSTI RH

Autor - 08/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 8. listopada 2012. – Obilježavajući 8. listopada, prisjećamo se dana 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio…

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 23/06/2016 0
Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ koja pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje oružja policiji bez sankcija…