Željko Bakunić novi trener Sloge

444 0

9. veljače 2012. – Došlo je do promjene trenera

u novogradiškoj Slogi. Umjesto dosadašnjeg trenera Borisa Šalinskog novogradiške nogometaše vodi iskusni trener Željko Bakunić. Uprava kluba je došla do zaključka da je ovo uistinu zadnje vrijeme za poboljšanje stanja i da treba poduzeti radikalne poteze jer se seniorska momčad našla u opasnoj zoni, gdje prijeti ispadanje iz 1.ŽNL, što je nedopustivo, jer je ovo klub sa stogodišnjom tradicijom.

 

Trener Bakunić je vrlo iskusni stručnjak koji je punih 45 godina izravno u nogometu, preko dva desetljeća kao izvrsni nogometaš, a blizu 30 godina u funkciji trenera kada je odgojio je brojne generacije nogometaša, pa je njegov dolazak u Slogu, gdje je nekad dugi niz godina i sam igrao i bio trener, garancija da će Sloga na proljeće postići daleko bolji plasman.

 

Trener Bakunić nam je danas o svom statusu u Slogi rekao:

Pripreme sam počeo još 23. siječnja gdje sam priključio seniorskoj momčadi koju čini 17 igrača i 12 juniora, koji, međutim, imaju probleme sa smjenama u školi. Planirali smo odigrati 8 pripremnih utamica, ali smo otkazali već 3 sa Slobodom (Gornji Bogićevci,Libertasom (Novska) i Lipikom zbog nemogućih uvjeta za igranje zbog obilnog snijega. Stoga kombiniramo treninge na snijegu, teretani i dvorani. Plan je iz masovnosti složiti selekcju od 22 igrača koji će moći zadovoljiti zahtjevima postojeće lige. Cilj je, nažalost, zbor ranijih loših rezultata u jesenskom dijelu natjecanja opstanak u ligi. Situacija nije ni malo jednostavna, pa ćemo se pokušati dobro pripremiti i fizički i psihički na izazove koji nam dolaze, te iz svakog pojedinca izvući najviše i najbolje, kako bi povratili samopouzdanje koje je trenutno na vrlo niskoj razini i dosta poljuljano. Istina, određena kvaliteta postoji, međutim, to treba pokazati na terenu, rekao je trener Sloge Željko Bakunić.

 

Nadajmo se da će ogromno iskustvo dugogodišnjeg i dokazanog stručnjaka pomoći novogradiškoj Slogi da ovog proljeća u natjecanju pokaže kvalitetu dostojnu bogatoj tradiciji ovoga kluba.

 

Na slici: Željko Bakunić, novi trener novogradiške Sloge

Related Post