Glavni tajnik HNS Srebrić u Cerniku

660 0

15. srpanj 2011. – Danas je u Cerniku u zgradi Općine Cernik

održana plenarna sjednica klubova Druge i Treće županijske nogometne lige, zapad, koja je u ingerenciji Nogometnog središta Nova Gradiška. Na plenumu su iznijete analize natjecanja u protekloj godini u županijskim ligama, koje su podnijeli povjerenik za natjecanje Krunoslav Hoffer za 2.ŽNL, a Ivan Sokić za klubove 3.ŽNL.

Vidljivo je da su natjecanja održana na visokoj sportskoj razini, bez ozbiljnijih disciplinskih prekršaja i bez prekida susreta, pa je u obje lige natjecanje ocijenjeno kao vrlo pozitivno. Predstavnici klubova usvojili su jednoglasno jednu novinu: prijedlog povjerenika za natjecanje i podpredsjednika Nogometnog središta Krunoslava Hoffera o licenciranju službenih osoba na utakmicama 2. i 3. ŽNL, zapad. Naime, unutar igrališta ubuduće će moći biti samo licencirani predstavnici klubova, pa je svaki klub dobio Upitnik gdje mora navesti 3-5 kandidata kao službene osobe, koji će dobiti bedževe od Središta,a koje će morati nositi i oni će isključivo moći biti unutar igrališta i službenih prostorija. Također će biti licencirani treneri, pomoćni treneri, fizioterapeuti, rukovoditelji osiguranja i oni će morati nositi bedževe.

Rok za dostavu Upitnika je 10 dana uz obveznu dostavu slike koja će biti stavljena na licencu. Uz tu vrlo korisnu novinu na plenumu klubova Druge i Treće ŽNL, zapad, usuglašen je još jedan bitan zaključak. Naime, nije prihvaćena odluka Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije za sezonu 2012/13. Odlučeno je o ne prihvaćanju inicijative za formiranje samo dvije skupine Druge županijske nogometne lige, održane 30. svibnja. Nasuprot, klubovi Druge i Treće ŽNL, zapad, donose odluku o zadržavanju tri skupine Druge ŽNL sa 14 klubova (Istok, Centar i zapad), te tri skupine Treće ŽNL (Istok, Centar i Zapad).

Ova odluka temelji se na kvaliteti nogometa, gledanosti utakmica, kao i smanjenja troškova. U odluci se dalje navodi: Prema rezultatima natjecanja u 2.ŽNL, zapad, utvrđeno je da je kvaliteta nogometa povećana i da je na zavidnoj razini, gledanost je povećana, pa je gotovo svaka utakmica derbi i najzad sigurnost na utakmicama je također na zavidnoj razini, čemu je i doprinjelo i dobro obnašanje delegatskih dužnosti, kao i primjerna organizacija utakmica, pa je za svaku pohvalu. Takvo mišljenje i stav potvrdilo je svojim potpisom svih 28 službenih predstavnika nazočnih klubova na plenumu. Isti delegati skupštine Nogometnog središta Nova Gradiška danas su donijeli i svojim potpisom potvrdili i još jednu važnu odluku.

Naime, na inicijativu većine predstavnika klubova Prve, Druge i Treće ŽNL, zapad, za sezonu 2012/13 donijelo je odluku o formiranju dvije Prve ŽNL, s tim da jednu sačinjavaju klubovi Nogometnog središta Nova Gradiška, koja bi brojala 14 klubova i formirala bi se Druga ŽNL, zapad, sa 12 do 13 klubova. Ova inicijativa pokrenuta je na zadnjem plenumu klubova Druge i Treće ŽNL,zapad, održane 21. veljače ove godine. Klubovi Druge i Treće ŽNL, zapad, donose odluku o zadržavanju tri skupine Druge ŽNL sa 14 klubova (Istok, Centar i Zapad), te tri skupine Treće ŽNL (Istok Centar i Zapad). Ova odluka temelji se na kvaliteti nogometa, gledanosti utakmica, kao i smanjenja troškova. Donijeta je odluka da 3.ŽNL počne 28.kolovoza, a 2.ŽNL,zapad 21. kolovoza, a završit će 13. studenoga. Izvučeni su parovi u 2. ŽNL gdje se 21. kolovoza s početkom u 18 sati sastaju: u Davoru: Posavac – Budućnost (Rešetari), u Godinjaku Dinamo – Psunj Sokol (Okučani), u Adžamovcima: Polet – Slavonija (Bodovaljci), u Brđanima: Mladost – Krečar (Srednji Lipovac), u Komarnici: Sloga – Sloboda (Gornji Bogićevci), u Vrbovi: Omladinac – Soko AKZ ( Orubica), te u Gunjavcima- Drežniku: Slavonac – Slavija (Staro Petrovo Selo).

Nakon odvojenih sjednica Druge i Treće ŽNL, zapad održana je skupština Nogometnog središta Nova Gradiška na kojoj je bio nazočan i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić. Njega je pozdravio predsjednik dr. Damir Japundžić i podpredsjednik Krunoslav Hoffer. Tom prilikom je glavni tajnik Srebrić svim klubovima koji su pod ingerencijom Nogometnog središta Nova Gradiška, a bili su svi preko svojih izaslanika nazočni, dakle njih 28, uručio dar Hrvatskog nogometnog saveza – 90 komada nogometnih lopti. Svaki klub je dobio po tri odlične lopte, a ostatak nogometne škole.

U svojim govorima predsjednik dr. Japundžić naglasio je vrlo dobru suradnju sa HNS i zahvalio im za sve akcije koje je Savez pratio. Govorio je o odnosu Središta i Županijskog saveza, kao i mogućnostima koje naši kapaciteti daju na raznim razinama, ali nisu adekvatno praćeni. Naglasio je uspješan rad Središta, pohvalio članove IO i struke, istakao apolitičnost i vrlo aktivne klubove na terenu, te znatan napredak u organizaciji utakmica, koje su bez incidenata i ekscesa. S posebnim naglaskom je govorio da Središte ove godine slavi vrijedan jubilej – 50 godina od utemeljenja Nogometnog podsaveza Nova Gradiška 1961. godine, čije je današnje Središte slijednik. Založio se za osnivanje baze podataka o poginulim i ranjenim nogometašima ovog područja a kojih je ogroman broj, te je obvezao klubove da te podatke svi dostave NS Nova Gradiška.

Podpredsjednik Krunoslav Hoffer je također vrlo pozitivno govorio o organizaciji utakmica, zavidnom redu i disciplini, te o eliminiranju incidenata s ovih terena. Pohvalio je stoga klubove i njihove voditelje, kao i struku koja je pravilno odgojila igrače, te su zaslužni za takve pozitivne rezultate. Posebno je istakao da čak 7 juniora s našeg terena nastupa za kadete i juniore u prvoligaškim klubovima, što je odraz pravilnog i stručnog rada trenera naših klubova. Ponovio je ocjene koje je dao na plenumima prije ovog zajedničkog skupa.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić uz zahvalu što je pozvan izručio je pozdrave i predsjednika HNS Vlatka Markovića i zatim govorio o pozitvnim rezultatima koje je čuo ovdje i naglasio da je uistinu Slavonija, pa i posebno novogradiški kraj, izvor talenata koje su pronašli i usmjerili dalje upravo kvalitetni treneri, te im je čestitao. Govorio je potom o odnosima u HNS, o godišnjoj skupštini, izboru predsjednika i neprincipijelnog stava izaslanika iz Slav. Broda. Istakao je da se mora nastaviti borba protiv korupcije,uzimanja opijata, droga i klađenja, koje je uzelo maha i malim sredinama. Naglasio je obilje akcija HNS u raznim krajevima, realizaciji projekata Saveza sa 90%, što u javnosti zbog korumpiranosti medija nije iznešeno. Rekao je da je izravno došao sa sahrane generala Brodarca, pa je zamilio da mu se i ovdje oda minutom šutnje počast, što je i učinjeno. Nakon toga pristupilo se izvlačenju parova za Kup, pa su najprije uvažene želje pojedinih klubova jer imaju prigodne turnire na kojima će igrati pojedini klubovi, što će odmah vrijediti kao utakmice za Kup. Tako će prvi krenuti 13. kolovoza, gdje igraju: Psunj Sokol – Dragalić i Sloboda – Sava, zatim Slaven – Saturm, Budućnost – Slavonija, Croatia – Omladinac, Slavija – Mladost, Batrina – Trenk, Krečar – Graničar (MM) , Dinamo – Slavonac, Orljava – Sava (M) , Polet – Posavac i Sloga (K) – Soko. U Kupu juniora sastaju se: Polet – Slavonac (GD) , Mladost – Dinamo, Slavonac (NK) – Batrina, Sloga (K) – Krečar, Soko – Slavija, a Slavonija ide u 2. kolu na Omladinca.

Svi predstavnici klubova, gosti i uglednici nakon završetka rada počašćeni su u Domu večerom, zahvaljujući susretljivom domaćinu, načelniku Općine Cernik, Nikoli Jugoviću, koji je cijelo vrijeme pratio rad plenarnih sjednica i bio ugodni domaćin glavnom tajniku HNS Zorislavu Srebriću i gostima.

 

Na slici: Glavni tajnik HNS Zorislav Srebrić (prvi s desna) na plenumu klubova 2.ŽNL, lijevo predsjednik Nogometnog središta dr. Damir Japundžić, a s leđa povjerenik za natjecanje NS Nova Gradiška, podpredsjednik Središta, Krunoslav Hoffer.

Related Post