Energetska obnova osnovnih i srednjih škola

638 0

NOVA GRADIŠKA / STARO PETROVO SELO, 5. veljače 2019. – Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Staro Petrovo Selo i Osnovna škola „Mato Lovrak“ dvije su od devet škola u brodsko-posavskoj županiji u kojima su prošle godine započeli radovi na energetskoj obnovi. U nekim školama radovi su završeni, a petrovoselska i novogradiška osnovna škola su među onima gdje izvođač u ovoj godini radove privodi kraju.

Kako ističe župan Danijel Marušić, obrazovanje je jedan od ključnih čimbenika razvoja. Stoga su u okviru nadležnosti Županije u organiziranju i financiranju djelatnosti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja nastavljene aktivnosti na unapređenju djelovanja školskih ustanova, poboljšanju materijalnih uvjeta, te financiranju programa i projekata iznad minimalnog standarda. Ulaže se u osnovno i srednje školstvo kroz tekuće investicije, energetsku obnovu i rekonstrukciju.

Krajem prošle godine s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisani je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., za energetsku obnovu devet škola s područja Brodsko- posavske županije. Sredstva su odobrena za osnovne škole „Ivan Filipović” Velika Kopanica, „Mato Lovrak” Nova Gradiška, „Josip Kozarac” Slavonski Šamac, „M.A. Reljković” Bebrina, „A.Starčević” Rešetari, „Ivan Goran Kovačić” iz Starog Petrovog Sela, Osnovne škole iz Okučana i Oprisavaca, te Srednju školu „Antun Matija Reljković” iz Slavonskog Broda.

Related Post