EPILOG TUČNJAVE NA NOGOMETNOM IGRALIŠTU: Prekršajne prijave protiv organizatora i pet osoba

1340 0

SLAVONSKI BROD – Vezano uz incident za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između kadeta sa požeškog i brodskog područja, koji se dogodio, dana 30. rujna, oko 12 sati, u Slavonskom Brodu, na stadionu „Stanko Vlajnić Dida“, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje.

Pritom su utvrdili da organizator sportskog natjecanja nije prijavio natjecanje Policijskoj postaji Slavonski Brod, a policija je za prekid utakmice i tučnjavu saznala naknadno od sudionika događaja.

Policijski službenici protiv organizatora i odgovorne osobe u pravnoj osobi podnosi optužne prijedloge zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Također protiv pet osoba s područja Slavonskog Broda, koji su na utakmici sudjelovali kao gledatelji, policija podnosi optužne prijedloge zbog prekršaja iz spomenutog zakona.

Protiv jedne fizičke osobe (koja je na utakmici sudjelovala kao gledatelj), zbog sumnje u kazneno djelo prijetnja (na štetu druge fizičke osobe), policijski službenici su oštećenog upoznali s mogućnošću pokretanja privatne tužbe.

Prema prikupljenim saznanjima nadležna disciplinska komisija namjerava sukladno izvješćima službenih osoba, zbog sukoba za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između sudionika sportskog natjecanja koje je rezultiralo prekidom utakmice, donijeti sankcije protiv sudionika natjecanja.

U spomenutom događaju (tučnjavi), dvojica gostujućih igrača su zatražili liječničku pomoć, koji su tjelesno ozlijeđeni, no nije bilo težeg ozljeđivanja.

Related Post