FABRIKATOR & ŠKVADRA: Glazbeno scenski performans u Gradskom muzeju

836 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 21. rujna 2019. – Danas je u Gradskom muzeju održan POST-KONCEPTUALNI GLAZBENO-SCENSKI PERFORMANS GLAZBA/ORKESTRACIJA Mladena Lovrića u izvedbi i koreografiji UO ŠKVADRA iz Zagreba. Akcionizam i ritualni performans je, kako se obrazlaže, transmedijalni projekt spajanja medija glazbe, performansa i vizualne konceptualne umjetnosti i spoj eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa.

Nastavak je to priče umjetnika Mladena Lovrića i njegove izložbe već postavljene u Gradskom muzeju pod nazivom Fabrikator postavljene u Gradskom muzeju. Bio je to za posjetitelje koji su došli u zavidnom broju me baš uobičajen kulturni događaj i ples izveden na „zadanu“ temu, a tema je eksperimentalno glazbeno djelo čiji je autor sam umjetnik.

Ovaj tip kompozicije predstavlja kritička istraživanja strukturalne dekonstrukcije avangardne orkestralne glazbe, postojećih orkestralnih djela, komorne glazbe, solo instrumentalne i elektronske glazbe kroz miks studijskih radova kao i field recordinga čime autor postaje zvučni skulptor. U postupku produkcije se intenzivno surađivalo s raznim glazbenicima, koreografima i drugim multimedijalnim umjetnicima.

Related Post