OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA: Uz potporu lokalne samouprave „naša  bolnica“ na dobrom je putu

2373 0

Autor Franjo Samardžić

Značaj, koji treba istaknuti,  je u tome da se  Opća bolnica   počela  doživljavati  kao „naša bolnica“ i da dr. Jposip Kolodziej, kao ravnatelj, ima bezuvjetnu potporu lokalne samouprave svih političkih boja

NOVA GRADIŠKA, 17. ožujka  2019. – Bilo je puno zadovoljstva kada je Općoj  bolnici  Nova Gradiška vraćen pravni status i ispravljena loša politička odluka.  Jednako kod djelatnika bolnice, kao  kod Novogradiščana, a ali i ostalih pacijenata iz novogradiškog i novljanskog   koji kraja dolaze na liječenje i po zdravlje u Novu Gradišku.

Da je  zadovoljstvo bilo utemeljeno pokazuju  brojne aktivnosti  na unapređivanju  sustava bolnice, od prostornog uređenja i nabavljanja opreme  do  kadrovskog ekipiranja.  Događanja od vraćanja pravnog statusa  prate investicije kojima se u bolnici, uz stvaranje boljih  prostornih uvjeta,  ona  oprema   skupim  zdravstvenim uređajima i opremom bez koje danas često  nema brzog i   uspješnog  liječenja.

Pripajanje novogradiške bolnice  bolnici u Slavonskom Brodu i ponovo vraćanje pravnog statusa ujedinilo je   Upravu bolnice i čelnike jedinica lokalne samouprave novogradiškog kraja i otvorilo novu stranicu zajedništva. Uz deklarativnu  potporu dr. Josipu Kolodzieju, kao ravnatelju, Grad Nova Gradiška i deset općina   uključilo se u opremanje bolnice i uređenje njenog okoliša.  Treba dodati i vjetar u leđa koji daje Brodsko-posavska županija kao  njen osnivač. Čelnici općina reći  će da se radi o malim  sredstvima. Za bolnicu ona  možda jesu mala, ali za izdvajanja iz općinskih proračuna i nisu. Treba reći da se Grad Nova Gradiška  privi  uključio u stvaranje boljih uvjeta u bolnici.

Značaj, koji treba istaknuti,  je u tome da se  Opća bolnica   počela  doživljavati  kao „naša bolnica“ i da dr. Jposip Kolodziej, kao ravnatelj ima bezuvjetnu potporu  svih  političkih boja.

Ono što,   svakako treba izdojiti, a o čemu su na posljednjem zajedničkom sastanku  govorili  župan Danijel Marušić,  gradonačelnik Vinko Grgić i  općinski načelnik  Zlatko Aga, koji je govorio u ime svih načelnika, je  kadrovsko ekipiranje  bolnice koje je  jednako važan segment u pružanju zdravstvene usluge, jer  ako nema  struke  uzalud oprema i drugi uvjeti.  Naime,  kako je kazao dr. Kolodziej,  iz  Opće  bolnice  nema odlazaka liječnika.

Odajući priznanje ravnatelju i Upravi  za sve poduzete aktivnosti to su  čelnici lokalne uprave posebno istaknuli na zacrtanom putu da Opća bolnica Nova Gradiška bude mala, ali  funkcionalna  i samoodrživa bolnica.

-Važno je da smo uspjeli zadržati liječnički i drugi kadar. Mi nismo imali problema s odlaskom liječnika niti u inozemstvo, a ni u druge bolnice. Trenutno imamo 28 specijalizanata što je veliki broj za ovako malu bolnicu kao što je naša. Većina njih će se za godinu-dvije  vratiti. Nećemo imati velikog broja odlazaka u mirovinu tako da ćemo  kompletirati specijalistički  i subspecijalistički  kadar da bolnica može  zadovoljiti sve potrebe žitelja bivše općine Nova Gradiška i drugih pacijenata –  kazao  je dr. Kolodziej.

Related Post