Erasmus+ – koliko ste društveno odgovorni

2204 0

Erasmus+projekt pod nazivomHarmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018.Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovornoposlovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka)te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo). Primarni cilj projekta je obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire.

Sve teme koje će projektni partneri obrađivati u skladu su sa strategijom Europe 2020, usmjerene su na problematiku razvoja DOP-a u EU, kao i razmjenu najboljih praksi kada je riječ o EU direktivama u području DOP-a.

Kako bi se spomenute teme na kvalitetniji način približile široj javnosti, poduzećima, donositeljima odluka i mladim stručnjacima, projektni su partneri pokrenulion line DOP igru”Calculate your CSR index”. DOP igra svim zainteresiranima omogućava da kroz rješavanje šest kratkih pitanja doznaju koliko je njhova organizacija društveno odgovorna. Odnosno, kroz igru možete doznatije li vaša organizacija tek zakoračila putem društvene odgovornosti ili ste već afirmirani lider u ovom području. Igru možete pronaći ovdje: www.hi4csr.com/en/csr-game-calculate-your-csr-index!/.

Prva obrazovna aktivnost unutar projekta održat će se u Zagrebu od 30. siječnja do 3. veljače 2017., a iskustva  partnera te ”behind the scenes” informacije možete pratiti na Hi4CSR blogu: www.hi4csr.com/en/blog/.

 

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na web straniciwww.hi4csr.com, pisati konzorciju na info@hi4csr.com, ili se povezati putem društvenih mreža: Facebooka, Twittera i LinkedIna.

Related Post