ERASMUS+ PROGRAM: Posjet učenika iz Seville Industrijskom parku

1562 0

NOVA GRADIŠKA – Tijekom prošloga tjedna Industrijski park Nova Gradiška posjetili su učenici i profesori iz Seville koji sudjeluju u projektu „STAGE”. U sklopu navedenog projekta provodi se dvotjedna mobilnost učenika i profesora koji borave u Industrijsko-obrtničkoj školi Slavonski Brod na praksi iz područja CNC tehnologija.

Projekt „STAGE”, u trajanju od 2 godine, provodi se unutar ERASMUS+ programa s ciljem razmjene iskustava iz strukovnog obrazovanja na području Republike Hrvatske. Nositelj navedenog projekta je španjolsko poduzeće InCom Group, dok njegova ukupna vrijednost iznosi 77.000 eura. Osim edukacije i stručne prakse u Industrijsko-obrtničkoj školi Slavonski Brod, sudionici projekta posjetili su razna poduzeća iz metaloprerađivačke industrije na području Brodsko-posavske županije, među kojima je i Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje.

U Industrijskom parku Nova Gradiška sudionicima je predstavljen rad Poslovno inovacijsko potpornog centra unutar kojega djeluju Trening centar za nove tehnologije te Centar za inženjering i tehnologijske usluge. U navedenim centrima sudionici su imali priliku upoznati se s radom visokotehnoloških strojeva za CNC obradu metala i drveta. Također, Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška je sudionicima predstavio rad i ulogu centra te aktivnosti koje se provode s ciljem buđenja svijesti građana i njihovog informiranja o djelovanju Europske unije. (Autor Industrijski park)

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 08/09/2016 0
Slavonski Brod 8. rujna 2016. – Brodsko-posavska županija objavljuje Javni poziv za odabir i zapošljavanje osoba na poslovima POMOĆNIKA U…