ČETVRTA SARMIJADA I PROVIJADA

1322 0

Svi su dobro došli u Slavonski biser u subotu 5. travnja uživati u mirisu i okusu sarme i prove, družiti se i afirmirati slavonske delicije

 

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2014. – Turistička zajednica Nova Gradiška održala je danas konferenciju za novinare na kojoj su direktorica Dinka Matijević, Ljiljana Siročić, Milan Rosić i Ivica Grgić predstavili program ovogodišnje, četvrte po redu gastronomske manifestacije „Sarmijada i provijada 2014.

 

-Prva „Sarmijada i provijada“ održana je 20.ožujka 2010. godine, u organizaciji Restorana s prenoćištem“Slavonski biser“ i Turističke zajednice grada Nova Gradiška. Namjera ove manifestacije je, u gastro ponudi našeg grada, osigurati dostojno mjesto sarmi i provi kao tradicionalnim jelima Slavonije. Isto tako , želja nam je i obogatiti turističku ponudu i doprinijeti povećanju broja gastro manifestacija na novogradiškom području.

Četvrta po redu „Sarmijada i provijada“ održat će se 5.travnja (subota) 2014. u Restoranu s prenoćištem „Slavonski biser“, s početkom u 14.00 sati. Organizatori manifestacije uz Turističku zajednicu i restoran Slavonski Biser je udruga čuvara pučke kulturne baštine „Tkanica iz Nove Gradiške. I ove godine će stručni ocjenjivački žiri ocijeniti kvalitetu sarme i prove, a sve zainteresirane natjecateljske skupine pozivamo da popune prijavni obrazac i dostave ga Turističkoj zajednici. Za sve natjecatelje , prilikom proglašenja pobjednika, organizator osigurava i primjerene nagrade- kazala je direktorica turističkog ureda Dinka Matijević.

 

Da za ovu gastronomsku manifestaciju vlada sve veći interes potvrdio je Milan Rosić najavivši dolazak ekipa iz brodsko-posavske, požeško-slavonske i bjelovarsko-bilogorske županije.

Ljiljana Siročić govorila je o ideji Ivice Grgića za održavanje ove gastronomske manifestacije naglasivši kako je malo novogradiških ugostiteljskih objekata koji su spremni na ovaj način afirmirati slavonske gastronomske specijalitete i novogradišku turističku ponudu. Smatra da će ova manifestacija dobiti na još većem značenju i prerasti u gastronomsku manifestaciju šireg značaja što je, kako je naglasila i jedna od zadaća Turističke zajednice.

Ivica Grgić je pozvao Novogradiščane da dođu u Slavonski biser 5. travnja u poslijepodnevnim i večernjim satima kada će se uz tamburašku glazbu moći kušati prova i sarma koju se natjecatelji pripremili. Za konac rujna najavio je u Adžamovcima održavanje „Berbe kukuruza“ još jedne turističke manifestacije.

PROPOZICIJE:

Organizator osigurava meso i kupus za 20 sarmi po natjecatelju.

Ostale sastojke natjecatelj je dužan osigurati sam (riža,luk, začini, suho meso itd.)

Natjecatelj je dužan osigurati kuhalo i posudu u kojoj će kuhati sarmu. Sarma će se pripremati u restoranu-20 sarmi. Svaki natjecatelj može donijeti gotovu proju koja će se ocjenjivati.

Natjecateljski tim se sastoji od 3 člana za koje će biti osigurane pregače, piće tijekom pripreme i kuhanja sarme i večera.

Za sve ostale goste porcija sarme 20,00 kn. Broj gostiju treba prijaviti u restoran Slavonski biser kako bi se osigurala mjesta (tel:363-259).

Popunjene prijavnice molimo da dostavite najkasnije do 01. travnja 2014. u Turističku zajednicu grada Nove Gradiške.

 


Sigurno će te se dobro zabaviti uz dobru tamburašku glazbu i najbolju sarmu i proju u novogradiškom kraju.


Dobro došli!

 

 

Related Post

GRADSKO VIJEĆE

Autor - 16/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 16. ožujak 2012. – Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća obilovala je brojnim vijećničkim pitanjima na koja je gradonačelnik Josip…

SAT UNATRAG

Autor - 24/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. listopad 2014. – U nedjelju, 26. listopada, počinje zimsko računanje vremena. Ljetno računanje vremena završava u tri…

DAN NEOVISNOSTI

Autor - 07/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 7. listopada 2016. – U povodu Dana neovisnosti pobjede, danas su predstavnici Grada Nova Gradiška, predvođeni gradonačelnikom Vinkom…