EUROPSKI PARLAMENT

844 0

Marijana Petir sudjelovala je na konferenciji u organizaciji

Svjetskog saveza mladih Bruxelles – U srijedu 19. studenog hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovala je na konferenciji u organizaciji Svjetskog saveza mladih, Europskog ogranka, u panelu posvećenom temama usklađivanja poslovnog i obiteljskog života te međugeneracijskoj solidarnosti. Konferencija je okupila mnogobrojne mlade sudionike iz europskih zemalja, uključujući i delegaciju petnaest mladih iz Hrvatske čije je sudjelovanje u konferenciji kao i njihov dolazak u Bruxelles poduprijela zastupnica Petir.

 

Marijana Petir još jednom se založila za dostojanstveno radno vrijeme svih zaposlenih koje je dodatno ugroženo posljedicama ekonomske krize, te slobodnu nedjelju kao zajednički dan odmora za sve. Posebno se osvrnula i na tešku situaciju s kojom su danas suočeni mladi ljudi pri ulasku na tržište rada pri čemu im poslodavci nude privremene ugovore i vrlo nepovoljne radne uvjete. Istaknula je da je to obeshrabrujuće za mlade koji zbog financijske nesigurnosti ne zasnivaju obitelji.

 

Marijana Petir je poduprijela ponovno pokretanje pregovora oko direktive o porodiljskom dopustu kojom bi se poboljšali uvjeti za majke koje su najpotrebnije djetetu upravo u prvim godinama života. „Nacionalna zakonodavstva trebaju dati svu moguću podršku ženama i obiteljima da mogu podizati djecu i afirmirati život. To se odnosi i na ekonomske politike koje trebaju biti okrenute prema čovjeku i podržavati ljudsku kreativnost te dostojanstvo svake osobe“, rekla je Petir.

 

Pozvala je mlade da izraze poštovanje prema svojim majkama i očevima, djedovima i bakama, te im omoguće dostojanstvenu starost i osjećaj pripadnosti najčvršćoj zajednici na kugli zemaljskoj, a to je obitelj.

 

Svjetski savez mladih (World Youth Alliance) globalna je koalicija mladih koja broji preko milijun članova diljem svijeta posvećenih obrani i zaštiti dostojanstva ljudske osobe, solidarnosti i promociji kulture života. Djeluju u više od 160 zemalja svijeta uključujući i aktivne podružnice u Hrvatskoj.

 

20/11/2014|

Related Post