eUSLUGA: Digitalizirane dozvole za gradnju u Brodsko-posavskoj županiji

523 0

U narednoj fazi e-razvoja, te učinkovitoj izradi i implementaciji e-planova druge generacije i ostalih e-modula koje u sklopu rasterećenja gospodarstva i nacionalnih reformi, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja će uz podršku struke osigurati građanima da imaju javnu upravu kao svoj servis

ZAGREB/SLAVONSKI BROD – Projekt je započeo 6. prosinca 2018. godine i do sada su dozvole za gradnju digitalizirane u Varaždinskoj i Brodsko-posavskoj županiji te gradu Varaždinu. Završetkom projekta, koji se predviđa kroz dva mjeseca digitalizirati će se oko 50 tisuća listova.

U cilju daljnje digitalizacije procesa i razvoja e-usluga Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, je započelo skeniranje akata za gradnju koji su izdani u razdoblju od 1968. do 2014. godine na području Vukovarsko-srijemske županije. Digitalizacija akata vrši se u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Vinkovcima te Službi za prostorno planiranje, gradnju i zaštitu okoliša Vukovarsko –srijemske županije.

Proces digitalizacije provodi se temeljem Sporazuma o suradnji na pilot projektu ‘Digitalizacija postojećih građevinskih dozvola u Republici Hrvatskoj’ koji je, osim s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vinkovci, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja potpisalo još sa sedam upravnih tijela koji se bave poslovima prostornog uređenja i gradnje. Riječ je o upravnim odjelima Brodsko-posavske, Istarske, Šibensko-kninske i Varaždinske županije te gradova Pazin, Šibenik i Varaždin.

Osim administrativnog rasterećenja i nepotrebnih regulatornih troškova digitalizacija dozvola za gradnju bit će korisna i svim građanima Republike Hrvatske a pogotovo onima koji su takve dozvole izgubili.

Related Post

Napokon semafori kod Fine

Autor - 01/08/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 1. kolovoza 2019. – Treba još malo strpljenja za vozače i pješake pa će promet…

PROSVJED AUTOPRIJEVOZNIKA U BiH

Autor - 15/01/2015 0
SLAVONSKI BROD, 15. siječanj 2015. – Zbog organiziranja prosvjeda autoprijevoznika u Bosni i Hercegovini Policijska uprava brodsko-posavska obavještava građane i…