FORUM ŽENA SDP-a

1442 0

NOVA GRADIŠKA, 15. svibnja 2016. – Članice Foruma žena SDP-a Nove Gradiške upriličile su 13. svibnja obilježavanje Majčinog dana i Dana obitelji. Okupljenima u prostoru Vatrogasnog doma pozdravne je riječi uputila

Zorica Popović, predsjednica novogradiškog Foruma i tom prilikom istaknula kako je obitelj danas vrlo ugrožena, a sve njezine vrijednosti poljuljane. -Mnogi smatraju u ovom našem patrijarhalnom društvu da odgovornost za obitelj nosi samo žena, majka. Ona jest stup vrijednosti u svojoj obitelji i sa svojim partnerom, ako je jednako tako odgovoran i pomaže joj jer samo zajednički čine sretnu obitelj u vlastitom domu i u društvu. No treba omogućiti i financijsku potporu, dakle omogućiti ženi da radi, kao i njezin partner i da zarađeno i dobije. Također su potrebne i olakšice koje će pomoći i majkama i obitelji -vrtići, produženi boravak u školi, razni javni servisi,… Kada god imamo bilo kakav problem vraćamo se majci i obitelji. Majka je izvor topline, sreće i zadovoljstva. Majka je uvijek ta koja stišava različite “bure” u obitelji, potiče harmoniju i širi ljubav u svom domu. Zato bi svi u obiteljima trebali dati pozitivan doprinos i olakšati život svojoj brižnoj majci te tako pokazati koliko im je stalo do sretne i zdrave obitelji- naglasila je, među ostalim, Zorica Popović.

Čestitke je članicama Foruma i njihovim gostima uputio i Vinko Grgić, predsjednik novogradiškog SDP-a i gradonačelnik te zahvalio svima koji su im poklonili povjerenje. Upoznao je ukratko i s aktivnostima novih čelnih ljudi grada te istaknuo kako će ove godine novogradiški maturanti imati svoj posebni prostor za “norijadu”, a to je prostor Ljetne pozornice, koji će, prema njegovim riječim a biti uređen do utorka 17. svibnja. Također je naglasio kako će i sve udruge koje djeluju u gradu moći događanja organizirati u tom prostoru.

 

U sklopu programa upriličeno je i predavanje o Osteoporozi, kojega je održala dr. Ljepša Rakas-Vujčić, a okupljenima se potom obratila i Melita Mulić, dopredsjednica Foruma žena SDP-a Hrvatske. U razgovoru nam je istaknula kako je obitelj temeljna zajednica u kojoj svaki pojedinac stvara svoj vrijednosni sustav. – Ali to je samo jedan od oblika kojim žena i muškarac trebaju ostvariti ravnopravnost. Ono za što se mi borimo i povodom ovoga dana, ali i svakog drugoga je da muškarci i žene u svim sferama imaju jednaka prava. I ono na čemu inzistiramo je da država, ali i lokalna samouprava, mora imati takvu socijalnu politiku koja će omogućiti ustroj određenih servisa da olakšaju ženi, ali i muškarcima usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života- rekla je, među ostalim, Melita Mulić.

 

Obilježavanje Majčinog dana i Dana obitelji oplemenili su nastupom članovi Hrvatske pjevačke skupine “Slavča” te članice literarne sekcije Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška, Katarina Čanić, Ljubica Sedlaček i Evica Kraljić.

Related Post

IZBORI U SDP-eu

Autor - 21/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 21. listopada 2013. – Milan Mateša nije uspio kao kandidat na izborima za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Nova…