Fran Rakonić državni prvak u tenisu

2915 0

Autor Marko Brčić

NOVA GRADIŠKA, 10. siječnja 2020. – Od 04. do 08. siječnja 2020. godine u Ogulinu je održano Dvoransko prvenstvo hrvatske za dječake do 14 godina u organizaciji TK “Ogulin“.. Na glavnom turniru je nastupilo ukupno 32 najbolje plasiranih natjecatelja po službenoj rang ljestvici Hrvatskog teniskog saveza u kategoriji dječaci do 14 godina iz cijele Republike Hrvatske.
Naš najbolji mladi tenisač Fran Rakonić postavljen je za drugog nositelja te je nastavio sa odličnim igrama i na ovom turniru kao i kroz cijelu prošlu godinu. Nastupio je u pojedinačnoj konkurenciji te u igri parova gdje mu je partner bio Antonio Voljavec iz TK “Ponikve“ iz Zagreba.
U pojedinačnoj konkurenciji poražen je u finalu od Salopek Doriana iz TK“Ogulin“ nakon što je osvojio prvi set i u drugom setu poveo 2:0 te tako imao susret u svojim rukama. U igri parova Fran Rakonić je sa svojim partnerom osvojio naslov Državnog prvaka Hrvatske za dječake do 14 godina u igri parova pobijedivši u finalu domaći par iz TK „Ogulin“u sastavu Kolić Kristijan/Salopek Dorian.
Frana sada čekaju novi izazovi sa teniskom reprezentacijom RH te će tako nastupiti na turnirima u Francuskoj i Njemačkoj.
Čestitke Franu na ostvarenom rezultatu uz želje da samo tako nastavi i biti će još puno odličnih rezultata na ponos njega, njegovih roditelja, trenera i svih tenisača TK“Nova Gradiška“.

REZULTATI (pojedinačno) :

• 1.kolo : Fran Rakonić (NG) – Kristijan Kolić (Ogulin) 6:3, 6:2
• 2.kolo : Fran Rakonić (NG) – Lukas Slivar (ZG) 6:1, 6:2
• ¼ finale : Fran Rakonić (NG) – Noa Levak (Čakovec) 6:2, 6:0
• ½ finale : Fran Rakonić (NG) – Antonio Voljavec (ZG) 7:6, 6:3
• finale : Fran Rakonić (NG) – Dorian Salopek (Ogulin) 7:6, 2:6, 1:6

REZULTATI (parovi) :

• 1.kolo : Rakonić / Voljavec – Levak / Zlatevski 6:0, 6:1
• ½ finale : Rakonić / Voljavec – Neralić / Stipetić 6:1, 6:0
• Finale : Rakonić / Voljavec – Kolić / Salopek6:1, 7:6

Related Post

Totemi i snovi

Autor - 12/06/2020 0
Autorica Danijela Juranović, viša kustosica NOVA GRADIŠKA – Poštovani, s veseljem Vas pozivamo na otvorenje izložbe naziva Totemi i snovi,…