RADOVI

2489 0

NOVA GRADIŠKA, 28. travanj 2012. – Kako doznajemo od Dušana Nogića, voditelja gradskog odjela za komunalne poslove, akcija „Zelena čistka“ održana protekle subote uspješno je realizirana. Akcija u sastavu „World clean up“ pokreta za očuvanje okoliša po prvi puta je provedena u Hrvatskoj koja je jedna od 82 zemlje u svijetu koje su uključene u isti projekt. Cilj akcije je uključiti građane, volontere, obrazovne institucije i zaposlenike ostalih ustanova da potiču brigu i savjesnost o očuvanju okoliša pokazavši prvenstveno svojim primjerom. Za tim ciljem u akciji su učestvovali i učenici novogradiške Gimnazije pod vodstvom ravnateljice prof. Nade Peleh koji su ovim putem podsjetili na status „Eko škole“ koji Gimnazija ima. Uz brojne sudionike ovoj radnoj akciji nazočili su i zamjenici gradonačelnika Ljepša Rakas-Vujčić i Milan Mateša, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević te Dušan Nogić nadležni odjela koji je i organizirao ovu akciju.

 

Više od tri tone raznog otpada očišćeno je sa divljih deponija u Ulici Ivana Domca, području nadvožnjaka prema Visokoj Gredi pored autoceste, odakle su i priložene slijedeće slike, i vodotoku potoka Šumetlice od Cernika do Prvče. Za krupniji građevinski otpad koji se nije mogao tada odvesti pobrinut će se radnici javnih radova koji su dobili zaduženja na području cijeloga grada.

Inače, 61 građanin zaposlen je na javnim radovima na dijelu komunalnog programa. – ističe Dušan Nogić.

Zaposleni su raspoređeni u poslove gradske hortikulture, poslove krčenja i čišćenja, u gradskom muzeju, poslovima čišćenja i spremanja arhive u gradskom poglavarstvu itd.

Ličilačka ekipa trenutno liči prostorije tvrtke „Slavča“ na jezeru Bačvice dok je građevinska grupa zadužena za nastavak sanacije gradskog pravoslavnog groblja. Pošto je prošlogodišnja ekipa odradila većinu posla na groblju ovogodišnja se neće duže zadržati te će krenuti na druge zahvate.

Također doznajemo kako će djelatnici navedenih radova utjecati i na izgled centra grada gdje će biti obojane klupe, razne ograde, stupovi rasvjete i određene metalne konstrukcije koje zahtijevanju osvježenje.

U svakom slučaju korisno za sve.

Tijekom ovogodišnjih javnih radova obavještavati ćemo o rezultatima istih.

 

Related Post

PRIJATELJI U POSJETI

Autor - 02/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. travanja 2012. – Nekoliko dana u posjeti Novoj Gradiški bili su Roland Paasch, ekonomski direktor Klinike u…

BURZA NEZAPOSLENIH

Autor - 14/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. kolovoza 2013. – U lipnju se u novogradišku ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavilo 180 osoba s…