GD CRVENOG KRIŽA: Završen program “ZAŽELI“ zapošljavanja žena-faza II” u općinama Davor, Vrbje i Dragalić

678 0

 Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 1. ožujka 2022. –  Gradsko društvo  Crvenog križa Nova Gradiška, kao nositelj projekta,  danas je održalo  završnu konferenciju  program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II u općinama Davor, Vrbje i Dragalić”. Organizatori  projekta i predstavnici Općina, a posebno  žene koje su radile  na projektu, nisu krili zadovoljstvo zbog  uspješno  realiziranog projekta koji je trajao    18 mjeseci u   razdoblju  od  4. rujna  2020. godine do 4. ožujka  2022. godine, kada  će se projekt i administrativno zaključiti. 

   Program  je proveden  unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda.   Uz partnere Općine Davor, Vrbje i Dragalić  partneri u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod  i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška. 

   Dario Pauković, voditelj projekta  i ravnatelj Gradskog društva CK Nova Gradiška i Franjo Pavlović, bivši ravnatelj koji je projekt vodio do odlaska u mirovinu,  te predstavnici  Općina Davor, Vrbje i Dragalić istaknuli su velik doprinos koji je projekt imao na  zapošljavanje teško zapošljivih žena, a posebno imao utjecaj na život  starih  i nemoćnih ljudi o kojima  su žene skrbile.  Kako ističe Dario Puković, mnogim osobama je vraćeno samopoštovanje i samopouzdanje   jer program nije bio samo materijalni već i ljudski. 

   Vrijednost  projekta je 4.998.040,00 kuna. 

   Bilo je 12 mjeseci zaposleno  60 žena gerentodomaćica i  dvije  koordinatorice projekta Kristina Arić i Marta Matošević. Odradile su  preko 119.000 radnih aktivnosti. Skrbile su  za 360 korisnika, starih i nemoćnih osoba sa područja  te tri općine kojima je u sklopu projekta bilo osigurano  4.176  paketa higijenskih potrepština.     Treba dodati da je ovaj projekt  bio   nastavak  prve faze   koja je završila 2020. godine. 

Related Post