Grad u Zagrebačkoj ulici formira stambeno naselje za mlade

1636 0

Autor Franjo Samardžić

Grad će mladim obiteljima po povoljnim uvjetima ponuditi za gradnju kuća građevinske parcele 20 x 25 metara

NOVA GRADIŠKA, 21. ožujka 2019. – Demografske mjere široka su lepeza zadovoljavanja potreba ljudi. Država zakonskim mjerama, poreznom reformom naprimjer, pokušava poboljšati materijalni status pojedinca i obitelji, dok županije, gradovi i općine raznim mjerama i potporama nastoje stvoriti bolje uvjete u predškolskom odgoju, obrazovanju i zdravstvu, te poboljšati gospodarsku klimu i raznim pogodnostima privući poduzetnike i investitore, a zaposliti ljude. Grad Nova Gradiška također to čini, od potpora za novorođenu djecu i boravak djece u vrtićima, do staranja uvjeta u obrazovanju i gospodarskoj djelatnost, te potpora za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.
O stambenom zbrinjavanju mladih obitelji bilo je govora i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.
Vijećnik SDP-a Igor Babić je pitao, a gradonačelnik Vinko Grgić odgovorio na pitanje koje su to mjere koje Grad poduzima za demografsku obnovu. Jedna je i stambeno zbrinjavanje na način da grad mladim obiteljima nudi građevinske parcele po povoljnijim uvjetima od tržišnih. Kolika će cijena parcele na kraju biti za mladu obitelj ovisi o pogodnostima koje može dobiti, a to su, na primjer, stručna sprema, broj djece, podstanarstvo i drugo.
Grad u Lobinom naselju nudi mladima građevinske parcele po početnoj cijeni od 10.000 eura, ali za njih nema većeg interesa jer su uske. Zato i opredjeljenje za formiranje manjeg naselja u Zagrebačkoj ulici.
-Dali smo si truda i formirali stambeno naselje sa 16 građevinskih čestica 20 x 25 metara na sjevernoj strani Zagrebačke ilice. Vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju građevinske dozvole za prometnicu i pješačku stazu, vodovod i kanalizaciju. Za parcele ćemo raspisati natječaj za mlade koji će imati odlične popuste pa bi vrijednost jedne parcele za neke mogla biti tisuću eura, ako zadovoljavaju sve uvjete. Naša je procjena da će biti na bazi 50 posto od utvrđene cijene. Tim sredstvima namjeravamo napraviti prometnicu. Osim mladih parcele će moći kupiti i ostali građani, ali po tržišnoj cijeni – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

MAŽORETKINJE PONOS GRADA

Autor - 05/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 5. travnja 2014. – Danas je pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole počelo…