Vanda Pirić najčitateljica Dječjeg odjela Gradske knjižnice

1470 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 23. travnja 2019. – Nakon što je za predškolce održana Kreativno-edukativna i zabavna radionica „IZA SEDAM GORA, IZA SEDAM MORA… „ na Dječjem odjelu Gradske knjižnice nastavljeno je danas ovogodišnje obilježavanje NOĆI KNJIGE.
Knjižničari su okupili najčitatelje i najčitateljice Dječjeg odjela u 2018. godini iz dječjih vrtića, novogradiških i osnovnih škola novogradiškog kraja. Ravnateljica Biljana Dakić im je zahvalila na vjernosti knjižnici i uručila Diplome najčitatelja i prigodne poklone.
-Vi ste svjetlost i radost našega grada i mjesta u kojima živite. Vi ste ponos Gradske knjižnice Nova Gradiška i cijele Hrvatske, prekrasni čitatelji i dobri ljudi ovoga svijeta. I zato veliki pljesak za sve vas jer pokazujete da je čitanje posebna radost – kazala je ravnateljica Biljana Dakić pozdravljajući male najčitatelje i ostale okupljene na Dječjem odjelu.
Bio je to vedar i hvalevrijedan događaj čiji je cilj promicanje čitanja koje se i u našoj Knjižnici provodi pod motom ČITAJ MI u kampanji za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.
Bio je to i događaj koji je, uz najmlađe čitatelje, okupio njihove mame i tate, braću i sestre, bake i djedove, učitelje i učiteljice.
Proglašenje najčitatelja i najčitateljica Dječjeg odjela počelo je pjesmom Najčitač, najčitateljice u 2018. godini Vande Pirić koju je potom pročitao i njen učitelj Zlatko Galetić. Vanda je učenica OŠ Dragalić i u 2018. godini pročitala je čak 89 knjiga i slikovnica za što je nagrađena Diplomom najčitateljice, Zbornikom radova učenika osnovnih škola iz Nove Gradiške i okolice koji su pisali literarne radove na teme iz djela omiljenog pisca Mire Gavrana i drugim prigodnim poklonima.
Okupljanje najmlađih članova Gradske knjižnice bila je prilika da se svojim likovnim ostvarenjima predstavi talentirana Dalia Prstačić, učenica V. razreda koja je 2015. godine bila najčitateljica Dječjeg odjela.

Najčitatelji Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška u 2018. godini su: Vanda Pirić,Vid Slišurić, Hana Blažević, Dorijan Šugh, Mirta Grgić, Lovro i Klara Ivanišević, Leon Eržić, Bruno Kraft, Lovro Stepić, Anđela Jeftovski, Vedran Brkić, Iris Ivanović, Nevena Kablović, Damjan Šimunović, Ivana Del-Vechio, Filip Kvakić, Matea Štiner, Lucija Sokić, Benjamin Strmotić i Leona Babić.

Danas je Dorotea BAGARIĆ, hrv.-amer. akad.slikarica, dizajnerica i ilustratorica održala Marvelovu mini strip radionicu za srednjoškolce i „odrasle“ ljubitelje stripa uz izložbu stripova. Upoznala je ukratko o povijesti, definiciji i ciljevima stripa te značaju Marvela Comicsa, izradi stripa u 5-6 sličica prema zadanom scenariju i bez teksta, uz malu izložbu STRIP- ostvaraja

 

Related Post

DANI GRIGORA VITEZA 2014. (foto)

Autor - 26/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA – U utorak, 25. veljače, na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška održan je vedri program tradicionalne manifestacije…