Preko granice s krivotvorenim dokumentima: Dvojica Srba kažnjena novčanim kaznama i dobili izgon u Srbiju

1243 0

STARA GRADIŠKA / NOVA GRADIŠKA – Dana 25. studenoga, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 65-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Policijski službenici su prilikom nadzora na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 24. studenoga, oko 12 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali 38-godišnjeg vozača osobnog automobila Golf (BiH registracijskih oznaka), posumnjavši u krivotvorene dokumente. Naime, 38-godišnji državljanin Srbije se koristio putnom ispravom na ime druge osobe, kao svojom.

U drugom osobnom automobilu Mercedes (BiH) registracijskih oznaka, policija je kontrolirala 65-godišnjaka (također državljanin Srbije), od kojega je oduzeto nekoliko krivotvorenih dokumenata, a koji su trebali poslužiti za ulazak u zemlje Europske unije, odnosno reguliranje statusa i posla u inozemstvu.

Protiv 38-godišnjaka i 65-godišnjaka su podnesene odgovarajuće prijave, odnosno optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški, kojom prilikom su kažnjeni novčanim kaznama.

U provedenom upravnom postupku, doneseno je rješenje temeljem odredbi Zakona o strancima, o prisilnom udaljenju, kojom prilikom su 38-godišnjak i 65-godišnjak udaljeni s teritorija Republike Hrvatske i predani u Republiku Srbiju.

Related Post

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 05/03/2015 0
SLAVONSKI BROD, 4. ožujak 2015. – I prošli vikend su učestali slučajevi dragovoljne predaje oružja policiji na području Policijske uprave…