STOŽER CZ BPŽ: 18 dana bez novooboljelih od COVID-19, izliječenih 8, 700 pod mjerom samoizolacije

794 0

Slavonski Brod, 4. svibnja 2020. – Osamnaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. Do sada je ukupan broj izlječenih osoba na području županije 8, dok se 700-tinjak osoba nalazi pod mjerom samoizolacije.

Protekli vikend protekao je mirno te je epidemiološka slika u Brodsko-posavskoj županiji i dalje povoljna.

Djelovanje svih žurnih službi i institucija u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske županije odvijalo se sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Županijski Stožer CZ Brodsko-posavske županije još jednom podsjeća građane na Odluke Stožera civilne zaštite RH o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine, o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koje su na snazi te apelira na sve poslodavce, trgovce, organizatore sportskih i kulturnih događanja, prodavače na tržnicama, ugostitelje kao i sve stanovnike Brodsko-posavske županije te sve one čiji se način rada definira ovim odlukama da se istih pridržavaju s ciljem daljenjeg sprečavanja širenja zaraze, a time i što skorijeg povrtka u normalan režim funkcioniranja društvene zajednice.
Hrvatski zavod za javno zdrvstvo također donio je naputke i preporuke kojih se treba pridržavati sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji -navodi u današnjem priopćenju Damir Mirković, zamjenik načelnika Stožera.

Related Post