GIMNAZIJA I OŠ „LJUDEVIT GAJ“ IMAJU NAJBOLJE EKIPE PRVE POMOĆI

754 0

NOVA GRADIŠKA, 12. ožujak 2011. – Na tadicionalnom 13. lokalnom natjecanju podmlatka i mladeži Crvenog križa u pružanju prve pomoći danas se u Društvenom domu okupilo se 12 ekipa. U kategoriji mladeži CK prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije, a u kategoriji podmlaka ekipa Osnovne škole „Ljudevit Gaj“. Najviše je to broj ekipa koje su

do sada sudjelovala u ovom natjecanju, što je vidan pomak u odnosu na prethodne godine i pokazatelj da se s mladeži Crvenog križa u osnovnim i srednjim školama sve ozbiljnije radi, a posebna pozornost posvećuje obuci mladih u pružanju prve pomoći. Na ovogodišnjem  natjecanju potvrđeno je zavidno znanje koje su pokazale sve ekipe u teorteskom i praktičnom dijelu natjecanja. Zadovoljan je zato i Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, koji ističe da je ovo okupljanje mladeži i podmlatka Crvenog križa bila prilika da iskažui svoje znanje i sposobnosti, što su oni, predvođeni svojim voditeljima i potvrdili.

OŠ Ljudevit Gaj

 

Natjecatelje, njihove voditelje i suce pozdravio je Franjo Pavlović, aa na natjecanju kao predstavnik Grada bio je Goran Bašić.

 

– Imam potrebu sitaći da skoru u svim školama imamo osnovane odbore i voditelje Mladeži Crvenog križa. U sklopu školskog programa i slobodnih aktivnosti provode zdravstvene i socijalne programe, uče o međunarodnom pokretu i Hrvatskom Crvenom križu, razvijaju toleranciju i prijateljstva. Rad se većinom odvija kroz školske aktivnosti, a svaka škola i članovi provode onoliko aktivnosti koliko im to dopuštaju vrijeme i sredstva, kao i motiviranost članova mladeži CK. Važan dio rada s mladima je razvijanje natjecateljskog duha kroz lokalna, međužupanijska i nacionalna natjecanja u kojima smo proteklih godina postigli izuzetne uspjehe. Kroz ove susrete upoznaju se drugi krajevi, mladi stječu nova iskustva i šire prijateljstvo. Zahvaljujem se voditeljima mladeži CK i Gradu Nova Gradiška koji nam je omogućio prostor za natjecanje, te svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovo natjecanje održi – kazao je Franjo Pavlović.

Gimnazija

OŠ Ljudevit Gaj

Okučani

OŠ Mato Lovrak

  

Vrbova

Gimnazija

Related Post

MATICA HRVATSKA NOVA GRADIŠKA

Autor - 29/06/2015 0
Godišnjak su predstavili likovni urednik Miroslav Prpić i prof. Josip Ostić, urednik, ujedno predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Nova Gradiška NOVA…