GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD NOVA GRADIŠKA

1472 0

Unatoč tome što se DVD Nova Gradiška bavi pretežito osposobljavanjem vatrogasaca, radom s mladeži i organizacijom vatrogasnih natjecanja, ne umanjuje vrijednost u protupožarnoj zaštiti i zaštiti i spašavanju

NOVA GRADIŠKA, 20. travanj 2015. – Imate razloga da budete ponosni, a ja sretna što se u ulozi zamjenice gradonačelnika nalazim među vama na 144. godišnjoj skupštini DVD Nova Gradiška.

Lijepo je znati da pripadam gradu u kojem se više od 14 desetljeća njeguje ovakav humanitaran rad. Sretna sam što vidim da ne prenosite samo vatrogasnu tradiciju, već i ljubav prema vatrogastvu preko više generacija vatrogasaca starije dobi do generacije najmlađih. Prošlu godinu obilježile su velike nepogode. Vi ste bili heroji te godine i tome vam hvala – kazala je to u subotu Godišnjoj skupštini DVD-a Nova Gradiška zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević.

 

U ime Koordinacijskog odbora za dodjelu priznanja Grad prijatelj djece izrazila je zadovoljstvo što je i DVD Nova Gradiška sa svojim članovima, kako s odraslima tako i djecom, koji njeguju ljubav prema plemenitim vatrogasnom pozivu, veoma zaslužno da se na ulazima u Novu Gradišku grad okiti sa šest ploča s natpisom Nova Gradiška – grad prijatelj djece.

Aktivnosti novogradiških vatrogasaca pohvalio je i Milan Šuter, predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije. Istaknuo je činjenicu da, unatoč tome što se DVD Nova Gradiška bavi pretežito osposobljavanjem vatrogasaca, radom s mladeži i organizacijom vatrogasnih natjecanja, ne umanjuje vrijednost u protupožarnoj zaštiti i zaštiti i spašavanju na području grada, županije i šire, sudjelujući tako i na sanaciji šteta od poplave u Općini Gunja.

Istaknuo je, međutim, kod vatrogasnih organizacija kronični problem nedostatak novca.

Godišnja skupština održana je pod predsjedanjem Siniše Makovičića i u nazočnosti brojnih prijateljskih društva , među kojima su bila i zbratimljena društava DVD-a Bistra i DVD-a San Marino iz Novog Vinodolskog.

 

Skupština je prihvatila izvješće o radu i financijsko izvješće, te izvješće Nadzornog odbora, a usvojila prijedlog rada s financijskim planom za 2015. godinu. Izvješća je podnio tajnik Dejan Lekić.

Pod vodstvom predsjednika Siniše Makovičića, zapovjednika Ive Pejakovića i tajnika Dejana Lekića 146 novogradiških dragovoljnih vatrogasaca je u prošloj godini zabilježilo brojne hvale vrijedne aktivnosti.

Operativni članovi društva sudjelovali su u intervencijama zajedno s pripadnicima JVP Nova Gradiška, kada se za to ukazala potreba. Prošle godine u Novoj Gradiški su bile dvije poplave. Sudjelovali su u pumpanju vode podruma i bunara, te izgradnji zečjih nasipa i sanaciji terena nakon poplave.

I ove godine ukazano je na problem skromnog i starog voznog parka.

Treba svakako istaknuti operativni rad s mladeži i sudjelovanje na brojnim vatrogasnim natjecanjima te organiziranje memorijalnih kupova „Goran Trupina“ i „Milenko Vučković“. Skupština je bila prigoda da se dodijele vatrogasna priznanja i odlikovanja i članovima uruče uvjerenja o osposobljenosti i usavršavanju.

 

Skupština je završila tradicionalnim vatrogasnim druženjem.

Related Post

TRIBINA O SUICIDU

Autor - 29/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 29. ožujak 2012. – Činjenica je da su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji na svojim leđima iznijeli…