GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD ŠTIVICA

1473 0

ŠTIVICA, 15. ožujak 2015. – DVD Štivica održalo je u subotu, 13. veljače redovitu godišnju skupštinu na kojoj je opet pohvaljen rad ovog društva koje u kontinuitetu traje 83 godine. Vrijedno radi, a posebno je pohvaljeno

za rad mladih i žena. Već dugo s natjecanja i kupova donose priznanja i pehare. Vježbaju, uče, gase požare, druže se, rezultati ne izostaju.

 

Njihovu skupštinu svojim su dolaskom uljepšali i pohvalili rad članovi DVD-a Kustošija i Botinec iz Zagreba, DVD Biškupec kod Varaždina,  a onda i predstavnici DVD-a Sičice, Dragalić, Nova Gradiška,  Zakorenje, Brodski Stupnik,  Ivandol, Rešetari, Staro Petrovo Selo, Komarnica,  Nova Kapela -Batrina,  Lužani, Živike-Pričac, Oriovac, Donji Andrijevci,  Velika, Vrbova,  Godinjak, Bili Brig,  Magić Mala i Dolina.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce, okupljene u prepunom štivičkom Vatrogasnom domu pozdravio je predsjednik DVD-a, Karlo Emanović, koji je i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo. Nakon svih izvješća za 2015. te plana rada i financijskog plana za 2016. godinu s projekcijom za 2017,  štivičke vatrogasce su pozdravili predstavnici više gostujućih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a onda, uz nekoliko korisnih informacija, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine, Zlatko Pospišil i  njezin  tajnik Milan Vuković, zatim Adam Tomičić – pukovnik Hrvatske vojske u miru, koji je naglasio kako je vatrogasno društvo najaktivnije u selu. Pozdrave i pohvale društvu uputili su i  Pero Jurišić iz Old timer cluba Classic Nova Gradiška, predsjednik Mjesnog odbora Štivica Leopold Mikić te predsjednik Općinskog vijeća Staro Petrovo Selo, Stanko Mikić i drugi.

Na skupštini je dodijeljeno i nekoliko priznanja i odličja. Vlado Blažetić dobio je priznanje Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije  – srebrnu vatrogasnu plamenicu.  Ivica Bajušić dobio je diplomu Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije – medalju sa srebrnim obilježjem. Krešimiru Tadiću pripala je spomenica Hrvatske vatrogasne zajednice za 50 godina uspješnog i angažiranog rada u vatrogastvu. Predsjednik DVD-a Štivica, Karlo Emanović, zahvalio je svima, posebno onima koji su i materijalna potpora društvu, pa je među njima  priznanje pripalo i Milanu Tadiću, jednom  od sponzora društva.

Po završetku službenog dijela skupštine,  pozdrava i pohvala društvu, gost skupštine, štivički župnik, Josip Vračarić, poveo je molitvu, nakon koje su vatrogasci nastavili druženje uz slavonsku večeru, razgovor te razmjenu mišljenja i iskustava o vatrogastvu.

Related Post

UZORNE HRVATSKE SEOSKE ŽENE

Autor - 13/01/2015 0
GRUBIŠNOI POLJE, 13. siječanj 2015. – Udruga „Uzorne hrvatske seoske žene“u subotu 10.01.2015. održala je redovnu Izbornu godišnju skupštinu u…