GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE „Sv Leonard“

1273 0

KOMARNICA, 15. veljače 2016. – U nedjelju, 14. veljače, u Komarnici je održana redovna godišnja izvještajna skupština udruge „Sv Leonard“. Udruga je po stažu mlada, ali po realiziranim aktivnostima može se zaključiti da

puno i aktivno rade, a članica su i LAG-a Zapadna Slavonija.

 

Na početku skupštine sve je pozdravio predsjednik, Igor Smičić, a na dnevnom redu je, među ostalim, bilo izvješće o radu udruge u protekloj godini. Naglašeno je kako je većina planiranih aktivnosti ostvarena te kako su svi članovi udruge, njih 44, spremni prihvatiti  svaki posao koji im se povjeri, a u udruzi je i lijep broj mladih. Predsjednik i Upravni odbor zadovoljni su postignućima i angažmanom članova.

 

Tijekom godine obavljena je preregistracija udruge, uređivani su središte mjesta i okoliš doma,  organizirano druženje i natjecanje srodnih udruga u kuhanju čobanca. Natjecalo se 6 ekipa, odnosno udruga i kafe-bar „Škorpion“ iz Štivice,  Svi su pohvalili događaj i druženje takvog tipa, misli se na srodne udruge, koje su inicirali Komarničani. Kasnije su se natjecali na fišijadi, u organizaciji udruge „Sveti Florijan“ Magić Mala, organizirali su tradicionalno druženje članova udruge „Sveti Leonard“ na Strmcu, 15. kolovoza, obojali su autobusno stajalište u centru sela,  uredili i osvježili svoju oglasnu ploču, izradili adventski vijenac i jaslice ispred kapelice svetog Leonarda u Komarnici, organizirali tradicionalni, treći po redu kulturno-zabavni program s Djedom Božićnjakom i napravili još puno toga lijepog i korisnog za svoje selo. U nekim aktivnostima pomogla je sredstvima općina Staro Petrovo Selo, ali i sponzori, kojima su u udruzi vrlo zahvalni.

U 2016. godini, među ostalim, planiraju organizirati  tri predavanja za mještane Komarnice i susjednih sela o temama iz poljoprivrede i EU fondovima te o malom poduzetništvu ili obrtništvu.  Založit će se za dobivanje suglasnosti staropetrovoselske općine za postavljanje sprava za dječje igralište.  Planiraju se javiti na natječaj zaklade „Slagalica“, ukoliko bude raspisan i tako pokušati doći do sprava, odnosno opreme za igralište. U dogovoru s općinom žele nasuti zemljište kod doma i urediti centar sela, postaviti žardinjere s cvijećem, a od Brodsko-posavske županije zatražit će dozvolu za  korištenje praznog školskog stana za potrebe udruge, bez naknade. Osnovna škola „Markovac“ Vrbova, u čijem je stastavu Područna škola Komarnica, dat će suglasnost za korištenje prostora spomenutogstana za aktivnosti udruge.

 

Planiraju opet tradicionalno jednodnevno druženje članova na Strmcu ili drugom izletničkom mjestu, žele opet organizirati natjecanje srodnih udruga pod nazivom  „Čobanac 2016“, uredit će prostor ispred kapelice u selu pred Božić, organizirati Božićni program za djecu i mještane u domu. Pri udruzi žele osnovati nekoliko sekcija, koje bi također vrijedno radile, svaka u svom području aktivnosti.

 

Kroz sve što rade žele promicati aktivnosti udruge, raditi za napredak sela i njegovih mještana, a kad odlaze u druga mjesta, žele promicati i svoju općinu, na čijem prostoru žive i rade.

 

Rad „Sv Leonarda“ pohvalio je i štivički župnik, Josip Vračarić, koji je bio nazočan skupštini i redovito  prati aktivnosti udruge.

 

Sve čestitke udruzi, njezinom vodstvu i svim članovima na dosadašnjim aktivnostima i  postignućima, ali i planovima, koji su, prema dosadašnjim uspjesima, potpuno ostvarivi.  (Višnja Mikić)

 

Related Post

USUSRET USKRSU

Autor - 15/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 15. ožujak 2016. – Članovi novogradiške Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama u suradnji s Pučkim otvorenim…