GODIŠNJA SKUPŠTINA UMIROVLJENIKA

619 0

STARO PETROVO SELO, 8. lipanj 2015. – Udruga Matice umirovljenika Hrvatske, općine Staro Petrovo Selo održala je u subotu, 6. lipnja, u Hrvatskom pučkom domu, svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

 

Sve je najprije pozdravio Milan Kovačević, predsjednik udruge i predložio dnevni red skupštine. Nakon prihvaćanja, predsjednik je podnio i izvješće o radu u protekloj godini, iz kojeg je vidljivo da je udruga i u 2014.g. aktivno radila. Naglašena je izvrsna suradnja sa staropetrovoselskom općinom i načelnikom, Željkom Kočijaševićem te sa županijom Brodsko-posavskom. Općina je protekle godine udrugu pomogla s 20.000 kuna, a županija s 3.000. Općina umirovljenicima pruža i druge vidove pomoći, npr. administrativne. Predsjednik Kovačević zahvalio je općini, načelniku i Općinskom vijeću na svakoj potpori i suradnji.

Umirovljenici su redovito jednom mjesečno održavali sjednice Izvršnog odbora, organizirano je 6 putovanja u toplice, tri hodočašća u svetišta, posjet Sajmu cvijeća u Zagrebu te Đakovačkim vezovima.

 

Udruga je prošle godine imala 340 članova. Na ovogodišnjoj skupštini, kao i na svima dosadašnjima, bio je i najstariji član udruge, Stjepan Špoljarić iz Adžamovaca, koji je jesenas zakoračio u 101-u godinu života.

 

Koliko su članovi Udruge aktivni, govore i podatci da su ove godine već do sada bili u Daruvaru, Bizovcu i na Sajmu cvijeća u Zagrebu, a uz kupanja, posjetit će marijanska svetišta u Mariji Bistrici te Aljmašu i na povratku iz Aljmaša posjetit će grad-heroj, Vukovar. U planu je i hodočašće na Trsat, uz zadržavanje u Crikvenici. Svake godine članovi udruge posjećuju svoje bolesne i nemoćne članove, pripreme pakete s najnužnijim namirnicama za Božić i čine još dosta toga za dobro bližnjih, članova svoje udruge.

 

Uz redovita izvješća za prošlu godinu te program rada za ovu, članovi udruge upoznati su s nekim novinama, jer je prošle godine donesen Zakon o udrugama i Pravilnik o financijskom poslovanju, a na skupštini je usvojena i odluka o izradi novog Statuta, Poslovnika i drugih akata.

 

Skup je, u ime općine, načelnika i Općinskog vijeća pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Starog Petrovog Sela, Stanko Mikić, upoznao ih s projektima, radnim aktivnostima te postignućima općine i obećao dobru suradnju i u ovoj kalendarskoj godini.

 

Poslije skupštine, uslijedio je domjenak i druženje uz „Orfej-band“.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post

DVD ŠTIVICA

Autor - 14/07/2013 0
Za štivičke vatrogasce nema predaha. Nakon što su 4. i 5. svibnja nizom sadržaja svečano obilježili 80-u obljetnicu postojanja i…