DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO

1101 0

STARO PETROVO SELO, 19. travanj 2015. – Središnji događaj obilježavanja Dana općine Staro Petrovo Selo bilo je u Štivici na prigodnom otvaranju radova na izgradnji opskrbnog vodovoda Štivica -Komarnica – Magić Mala- Batrina,

koji će nakon izgradnje magistralnog cjevovoda omogućiti izgradnju kućnih priključaka i opskrbu vodom u tim mjestima. Iako je kroz Štivicu prošao magistralni cjevovod mještani nisu imali osiguranu pitku vodu. Vrijednost izgradnje 15 kilometara opskrbnog cjevovoda iznosi 4 milijuna kuna i radovi bi trebali biti dovršeni do kraja ove godine. Radove su na prigodnoj svečanosti otvorili općinski načelnik Željko Kočijašević, predsjednik Općinskog vijeća Stanislav Mikić, zamjenik brodsko-posavskog župana Davor Vlaović i Matej Severović, direktor Vodovoda Davor-Nova Gradiška koji će izvesti radove.

 

Svečana sjednica Općinskog vijeća, održana pod predsjedanjem Stanislava Mikića, bila je prigoda da načelnik Željko Kočijašević izvijesti o aktivnostima općinske izvršen i predstavničke vlasti u 2014. godini i govori o planovima za naredni period.

Uz opskrbu vodom u Godinjaku, Starom Petrovom Selu, Vrbovi i Oštrom Vrhu izdvojimo i radove na izgradnji kanalizacije u Starom Petrovom Selu, te sanaciju deponije komunalnog otpada kod Štivice, programe energetske učinkovitosti i društveno korisni rad, rad na projektima rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta, te vodovoda za Tisovac i Blažević Dol. Ni u protekloj godini nisu izostale aktivnosti i redovne potpore na unapređenju brojnih društvenih aktivnosti i rada udruga i društava.

Dobru suradnju Općine Staro Petrovo Selo i Brodsko-posavske županije potvrdili su zamjenik župana Davor Vlaović i župan Danijel Marušić koji je naglasio da se projekti u toj općini realiziraju na zdravim temeljima, a na dobrobit stanovnika općine i županije.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda da se pojedincima, društvima i udrugama zaslužnim za ukupan razvoj općine, dodijele Općinska priznanja.

Dobili su ih OPG „BABIĆ“ u vlasništvu Tomislava Babića, i OPG „BILEŠIĆ“ u vlasništvu Dinka Bilešića, NK „“Croatia“ Tisovac, učiteljica u mirovini Marija Margaletić, Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“, vatrogasni veteran Ivan Ivanišević, Matija Tomičić i posmrtno Milan Turkalj.

Ni ove godine nije propuštena prilika da se oda počast zaslužnima za stvaranje i opstojnost države Hrvatske. Položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i spomen bista prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i Stjepana Radića.

Kulturno-umjetnički program na svečanoj sjednici izveli su tamburaški orkestri OŠ „ Ivan Goran Kovačić“ i KUD-a „Tamburica“, pod ravnanjem Ivana Lekića, vokalni solist Slavko Mikulić i Vokalni ansambl „Lira“ pod ravnanjem Renate Grgić.

Nije izostala ni vatrogasna vježba dobrovoljnih vatrogasnih društava vatrogasne zajednice Staro Petrovo Selo.

Related Post

Novi inventar za vrtić

Autor - 14/02/2012 0
STARO PETROVO SELO, 14. veljače 2012. – Prošle je godine dovršena obnova zgrade Dječjeg vrtića. Prigodno je vrtić otvoren za…

POTICAJ NATALITETU

Autor - 21/12/2012 0
STARO PETROVO SELO, 21. prosinac 2012. – Općinski načelnik Željko Kočijašević danas je u ime Općinskog vijeća obiteljima s područja…