VII. MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH CRVENOG KRIŽA

620 0

ŽUPANJA / NOVA GRADIŠKA, – 19. travanj 2015. – Ovogodišnje VII Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa održano je 18.04.2015. g. u Županji. Domaćin je bilo Društvo Crvenog križa Vukovarsko – srijemske županije.

Sudjelovalo je 8 ekipa Podmlatka i 6 ekipa Mladeži Crvenog križa iz 3 županije: Požeško slavonske, Brodsko posavske i Vukovarsko srijemske. Natjecanje se sastojalo u znanju o povijesti i pokretu Međunarodnog Crvenog križa, Hrvatskog Crvenog križa, Pravima ljudi i djece i teoretskog i praktičnog znanja pružanja prve pomoći unesrećenima.

Naš grad, društvo Crvenog križa i svoju školu predstavile su članice ekipe O.Š. Ljudevita Gaja, koje su to pravo izborile na Lokalnom natjecanju u Novoj Gradiški u mjesecu ožujku pod vodstvom mentorice Nevenke Bijelić.

Ekipa u sastavu: Karla Duvnjak, Karla Ivanetić, Gabriela Mijatović, Romana Lasković, Ivana Konjetić i Leona Pavić osvojila je 1. mjesto na VII Međužupanijskom natjecanju Crvenog križa i dobila pravo na sudjelovanje i odlazak na Državno natjecanje u Splitu od 08. – 10.05.2015. godine.

Djevojkama koje su svojim trudom zauzele ovo vrijedno mjesto i njihovoj mentorici, Gradsko društvo Crvenog križa od srca čestita i poziva ostale mlade našeg grada i okolice da se uključe u ovakve aktivnosti, stječu znanja koja će im biti korisna i u daljnjem životu, razvijaju zdrav natjecateljski duh i druženje mladih kroz susrete i putovanja.

Related Post