U POVODU DANA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

1060 0

NOVA GRADIŠKA, 18. travanj 2015. – Povjerenstvo za dodjelu županijskih priznanja je predložilo, a Županijska skupština potvrdila Odluku o dodjeli županijskih priznanja za 2015. godinu.

Među ovogodišnjim laureatima je i zavidan broj novogradiških tvrtki, udruga, društava i pojedinaca kojima su županijska odličja uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

 

Donosimo ih s obrazloženjima Povjerenstva za dodjelu priznanja.

 

ZLATNI GRB – Nagrada za životno djelo dodijeljena je JOSIPU PINTARIĆU-PUCI, pjesniku, glazbeniku i slikaru, za dosadašnji osebujan umjetnički rad, kojim je kroz stihove, slike i glazbu prezentirao i promovirao slavonski „novogradiški“ kraj, njegove ljude, navike i običaje.

 

PLAKETA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE, dodjeljuje se pravnim osobama:

 

-Trgovačkom društvu „TANG“ tvornici alata d.o.o za uspješno poslovanje i ostvarene poslovne rezultate u proizvodnji industrijskih otkivaka, alata za kovanje, strojne i termičke obrade, te izrade plastičnih elemenata brizganje. Ova tvrtka trenutno zapošljava 108 radnika s tendencijom porasta broja zaposlenih, što je rezultat povećanja opsega proizvodnje, te uvođenja novih proizvodnih linija s novom paletom proizvoda.

 

-Trgovačkom društvu „ELDA“ d.o.o. za uspješno organiziranje rada i poslovanja u proizvodnji elektroničkih sklopova, razvoj i primjenu suvremenih tehnoloških procesa u proizvodnji, te plasman i prodaju svojih proizvoda, ne samo na području Hrvatske i Europe, već i u više od 70 zemalja svijeta.

UDRUZI ZA POMOĆ OSOBAMA S AUTIZMOM, NOVA GRADIŠKA, za nesebičnu pomoć osobama s autizmom i njihovim obiteljima, iznimno zalaganje i potporu u organizaciji slobodnog vremena oboljelih osoba, poboljšanje svih aspekata njihovog života, te senzibiliziranje javnosti za teškoće i probleme oboljelih od autizma.

 

GRADSKOJ GLAZBI NOVA GRADIŠKA, zbog zapažene uloge i doprinosa u promicanju kulture muzicioniranja na puhačkim instrumentima, te čuvanju i prenošenju tradicije ovakve vrste glazbene djelatnosti među mlađim naraštajima.

 

KOVANICA OD ZLATA – godišnja nagrada fizičkim osobama

 

ANTUNU STAKLAREVIĆU iz Nove Gradiške, za zapažene rezultate u promicanju obiteljskog turističkog gospodarstva u Staroj Kapeli, stvaranju novih turističkih sadržaja u kontinentalnom turizmu, te proširenju turističke ponude Brodsko-posavske županije i izvan granica republike Hrvatske.

 

ŽELJKU BURI iz Nove Gradiške, hrvatskom branitelju i aktivnom članu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, te osnivaču Ogranka ovih udruga u općini Okučani, za izniman doprinos i jačanju i promicanju digniteta hrvatskih branitelja u Okulčanima i osnivanju Doma hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški.

 

(Fotografije MOCA – NG buntovnici)

Related Post