GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a ŠTIVICA

1011 0

Autorica Višnja Mikić

ŠTIVICA – U subotu, 2. veljače, u Štivici je održana redovna godišnja skupština mjesnog DVD-a, koja je počela intoniranjem državne i vatrogasne himne te minutom šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce kao i za sve poginule hrvatske branitelje.
S dnevnim redom nazočne u punom Vatrogasnom domu upoznao je predsjednik DVD-a Štivica, Miroslav Tomičić. Posebno je pozdravio goste skupa: Milana Šultera, predsjednika VZ Brodsko-posavske županije, zatim vlasnika tvrtke „Vatropromet“ Zagreb, Nenada Radojčića, načelnika općine Staro Petrovo Selo, Nikolu Denisa, predsjednika VZO Staro Petrovo Selo, Zlatka Pospišila i tajnika, Milana Vukovića, štivičkog župnika, Josipa Vračarića te predstavnike DVD-a iz Kustošije, Biškupca, Orubice, Sičica, Dragalića, Nove Gradiške, Zakorenja, Brodskog Stupnika, Rešetara, Laza, Starog Petrovog Sela, Komarnice, Lužana, Živika i Pričca, Donjih Andrijevaca, Velike, Vrbove, Tisovca, Godinjaka, Gornjih Bogićevaca, Bilog Briga, Magić Male i Doline.
Na skupštini su podnesena izvješća o radu i poslovanju u 2018.g. Izvješće Upravnog odbora podnio je predsjednik društva, Miroslav Tomičić i među ostalim, naglasio obavljenu provjeru ispravnosti vozila, organiziranu stražu kod Isusovog groba u Velikom tjednu te na Uskrs sudjelovanje u svečanoj procesiji. Bili su na Danu općine Staro Petrovo Selo, proslavili svFlorijana. Zahvalio je Tomičić staropetrovoselskoj općini na PVC stolariji za Vatrogasni dom, a naglasio rad s djecom i mladima glede vježbi i natjecanja. Organizirali su pasivno dežurstvo u vrijeme žetve, ispumpavali bunare, dovozili pitku vodu i učinili još puno toga.
Zapovjednik DVD-a Tomislav Tadić u iscrpnom izvješću naveo je brojne aktivnosti. Među njima pripreme ekipa za natjecanja, posebno za županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži održano u Oriovcu, gdje djeca –muški osvajaju 4. mjesto, a mladež muška, starosti 12 – 16 godina prvo mjesto i tako nakon 16 godina ponovo stječu pravo sudjelovanja na državnom natjecanju mladeži u Zadru, gdje su ostvarili solidan plasman. Ekipu su za natjecanja pripremali Ivica Bajušić i Goran Kausal.U Zakorenju dječja muška ekipa osvaja 4. mjesto, na Kup-natjecanju u Godinjaku ekipa mladeži osvaja drugo mjesto, na Memorijalnom kupu u Bodovaljcima djeca – muški zauzimaju četvrto mjesto, a na Kup-natjecanju u Magić Maloj ekipa mladeži osvaja prvo mjesto.
Važno je naglasiti i kako je u prošloj godini DVD Štivica imalo samo dvije intervencije.
Prihvaćeno je financijsko izvješće za prošlu godinu kao i financijski plan za ovu, a u planu rada za 2019. među ostalim je školovanje kadrova, preventivne mjere, nabavka opreme, uređenje doma, dežurstva, suradnja s VZŽ, VZO, sa župom, rad s ekipama, odlazak na natjecanja i drugo.
Rad društva pohvalili su i gosti skupštine, među njima Nenad Radojčić, vlasnik „Vatroprometa“ i počasni član štivičkog DVD-a, koji je te večeri poklonio deset majica ženskoj desetini domaćeg DVD-a, a preuzela ih je Lidija Mikulić. Predao je poklon i predsjedniku DVD-a Tomičiću i simbolični poklon načelniku općine, Nikoli Denisu. Rekao je Radojčić kako će „Vatropromet“ za tri mjeseca obilježiti 25 godina uspješnog rada i suradnje s gotovo svim DVD-ima, VZO i županijskim VZ, a svečanost će biti upriličena u Desnom Trebarjevu.
Načelnik Denis čestitao je DVD-u na marljivom radu i postignućima s djecom i mladeži, naglasivši da općina izdvaja značajna sredstva za vatrogastvo na svom području iz proračuna, pa će, kao i do sada i dalje stajati uz vatrogasce, cijeneći njihov humani rad i požrtvovnost.
Predsjednik VZ županije Brodsko-posavske, Milan Šulter, također se pohvalno izrazio o radu štivičkog DVD-a, čestitao na postignućima, a onda odgovorio na upit o dodjeli priznanja i odlikovanja, kako na lokalnoj, tako i na razini VZŽ i HVZ te s tim u svezi neke detalje pojasnio.
Rad štivičkog društva su pohvalili te pozdravili skupštinu i predstavnici gostujućih društava.

Related Post

UZALUD VAM TRUD SVIRAČI

Autor - 08/06/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 8. lipanj 2015. – Župan brodsko-posavski Danijel Marušić proglasio je elementarnu nepogodu na području općina Brodski Stupnik, Davor,…