GODNJAČANI SLAVE SVOJU BLAŽENICU

965 0

GODINJAK – Večeras (petak), 25.11. u Godinjaku, rodnom mjestu Drinske mučenice blažene Jule Ivanišević, počinje pobožnost ovoj blaženici. Rođena je u Godinjaku 25. studenog 1893.g. kao osmo od jedanaestoro djece,

a na krštenju je dobila ime Kata. Od 25.studenog, pa do 15. prosinca, do dana mučeničke smrti Drinskih mučenica, u Godinjaku je tradicionalna pobožnost blaženicama, a vjernici se posebno mole svojoj nekadašnjoj mještanki, bl Juli.

 

Program će svake večeri počinjati u 17.00 sati. U dane kada će biti slavljena sveta misa, pobožnost će biti u godinjačkom Društvenom domu. U ostale dane vjernici će moliti u seoskoj kapelici svetog Luke. Mise će slaviti svećenici rodom iz staropetrovoselske župe.

 

Tako će večeras biti pobožnost u kapelici, a sutra će u Društvenom domu misu slaviti o. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske delegature Družbe misionara Krvi Kristove u Zagrebu, u nedjelju vlč Tihomir Bilešić, župnik u Jakšiću.

 

29. studenog misu će voditi vlč Ljubiša Krmar, župni vikar u požeškoj župi svetog Leopolda Mandića, 30. studenog vlč Josip Homjak, župnik u virovitičkoj župi bl Alojzija Stepinca, 1. prosinca vlč Tomo Mrnjec, župnik u Vetovu, 5. prosinca vlč Mario Matijević, župnik u Novoj Bukovici. U neke dane misu će slaviti i monsinjor Antun Prpić, domaći župnik. Prije misa bit će prilike za svetu ispovijed. U ostale dane pobožnost bl Juli bit će u kapelici svetog Luke.

 

Na dan mučeničke smrti Drinskih mučenica, 15. prosinca, u staropetrovoselsku župu će tradicionalno doći požeški biskup monsinjor dr Antun Škvorčević i predvoditi euharistijsko slavlje.

 

Višnja Mikić

Related Post

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

Autor - 23/10/2014 0
SLAVONSKI BROD, 23. listopad 2014. – Početkom listopada, Udruga IPA (International Police Association) Brodsko-posavske, ugostila je radne kolege iz Švicarske…