GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

711 0

Na brodskom i novogradiškom području postoji već obučena ekipa, koja je proteklih godina funkcionirala u okviru požeške jedinice

 

SLAVONSKI BROD, 12. listopada 2013. – Nakon uvodnih riječi dopročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja, zamjenika ravnatelja DUZSS-a, te župana Danijela Marušića, s radom je počela osnivačka Skupština Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Slavonski Brod. Kako se u uvodu moglo čuti, HGSS je osnovan 1950. godine i djeluje unutar Zakona o zaštiti i spašavanju iz 2006. godine. Broji 22 stanice diljem Hrvatske i jedinstvena je služba sa oko 700 djelatnika.

 

Nakon uvodnih riječi prešlo se na radni dio osnivačke Sjednice. Po izboru radnih tijela osnivačke Skupštine usvojena je Odluka o pokretanju postupka za upis HGSS Stanice Slavonski Brod u Registar udruga Republike Hrvatske. Također, na današnjoj sjednici usvojen je i Statut slavonskobrodske stanice HGSS-a.

 

Za pročelnika Stanice izabran je Josip Granić, a za tajnika Hrvoje Šulentić, koji su ujedno i osobe ovlaštene za zastupanja i predstavljanje Udruge. Novoizabrani pročelnik Granić u svom kratkom obraćanju, zahvalio se na ukazanom povjerenju te još jednom istaknuo potrebu osnivanja ove Stanice, jer iako se kod nas radi o ravničarskom kraju bez stijena, sve češće su intervencije potraga za nestalim osobama starije dobi. Cilj osnivanja ove stanice je podizanje sveukupne razine sigurnosti na području cijele županije, a specijalnost ove stanice bit će spašavanje na vodi i borba protiv poplava. Nazočne je pozdravio i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Davor Vlaović koji je još jednom istaknuo važnost osnivanja Stanice, ne samo za Brodsko-posavsku županije već i šire.

Related Post