GOSPODARENJE OTPADOM

795 0

NOVA GRADIŠKA, 9. rujan 2014. – Iako još uvijek iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode nema službene informacije na Šaguljama bi trebao biti jedan od 13 regionalnih centara za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj.

 

Brodsko-posavska županija i Grad Nova Gradiška uspjeli su se izborili da Šagulje budu mjesto na kome će se na moderan i ekološki prihvatljiv način gospodariti s otpadom. S područja kojih okolnih županija će se, osim brodsko-posavske, dovoziti otpad na Šagulje još uvijek nije precizirano.

Gospodarenje otpadom, od kojeg su ne tako davno svi bježali ne želeći ga u svom okruženju, postalo je gospodarska grana pa se očekuje i zapošljavanje.

Hrvatska do 31. prosinca 2018. godine mora uspostaviti sustav gospodarenja otpadom unutar kojega moraju proraditi regionalni centri gospodarenja otpadom. Cilj je putem regionalnih centara za gospodarenje otpadom uvesti moderan i ekološki prihvatljiv sustav gospodarenja otpadom. Namjera je resornog ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša uvođenjem cjelovitog sustava gospodarenja otpadom smanjiti količinu otpada na odlagalištima, a povećati reciklažu.

Related Post

IN MEMORIAM

Autor - 14/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 14. prosinac 2012. –  U 91. godini umro je prof. Luka Žugaj. Bio je omiljeni profesor Gimnazije u…