GOSPODARENJE OTPADOM

267 0

NOVA GRADIŠKA, 9. rujan 2014. – Iako još uvijek iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode nema službene informacije na Šaguljama bi trebao biti jedan od 13 regionalnih centara za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj.

 

Brodsko-posavska županija i Grad Nova Gradiška uspjeli su se izborili da Šagulje budu mjesto na kome će se na moderan i ekološki prihvatljiv način gospodariti s otpadom. S područja kojih okolnih županija će se, osim brodsko-posavske, dovoziti otpad na Šagulje još uvijek nije precizirano.

Gospodarenje otpadom, od kojeg su ne tako davno svi bježali ne želeći ga u svom okruženju, postalo je gospodarska grana pa se očekuje i zapošljavanje.

Hrvatska do 31. prosinca 2018. godine mora uspostaviti sustav gospodarenja otpadom unutar kojega moraju proraditi regionalni centri gospodarenja otpadom. Cilj je putem regionalnih centara za gospodarenje otpadom uvesti moderan i ekološki prihvatljiv sustav gospodarenja otpadom. Namjera je resornog ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša uvođenjem cjelovitog sustava gospodarenja otpadom smanjiti količinu otpada na odlagalištima, a povećati reciklažu.

Related Post

RUGLO U SREDIŠTU GRADA

Autor - 13/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 13. lipnja 2016. – Gotovo se svi slažu da je zgrada Blok centra tzv. penzionerka na Cvjetnom trgu…

POJEFTINILA VODA

Autor - 01/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 1. ožujak 2012. – Nepopularni potez povećanja opće stope PDV-a na 25 posto Vlada je pokušava ublažiti smanjenjem…