Uskoro šetnica uz Šumetlicu od Tanga do Doma hrvatskih branitelja 

3296 0

Tekst i fotografije Jakša Samardžić

 

NOVA  GRADIŠKA,  20. veljače 2024. – U tijeku su radovi na izgradnji šetnice uz Šumetlicu. Grad je prošle godine ponovo aktualizirao projekt ove šetnice koji je bio u zastoju. Ove godine će se urediti s klupama i ogradom od TANG-a do Doma hrvatskih branitelja. Vrijednost radova je 246.000 eura. Plan je ove godine šetnicu urediti do bazene što je vezano i za radove na modernizaciji  Kožarske i Psunjske ulice. 

To je preko kilometar staze  sa rasvjetom, klupama i dječjim igralištem. Šetnica bi trebala biti razonoda za sve rekreativce.  Ovaj grad je svojim nesretnim urbanističkim planovima i politikama „pobjegao“ od vode što je apsurd. Od Šumetlice je napravljen betonski sarkofag kojem čovjek ne želi prići jer se boji da će u njega pasti. Svi ozbiljni gradovi imaju vodu i mi ljude vraćamo Šumetlici i vodi- kazao je Gradonačelnik Vinko Grgić za Novogradiški godišnjak.

Related Post

OBILJEŽEN DAN OPĆINE SIBINJ

Autor - 19/02/2015 0
SIBINJ, 19. veljače 2015. – Prisjećajući se obljetnice stradanja sibinjskih žrtava kada je u veljači 1935. od strane jugoslavnskog režima…