GRAD NOVA GRADIŠKA ULAŽE U OBRAZOVANJE

257 0

NOVA GRADIŠKA, 10. studeni 2016. – Gradonačelnik Vinko Grgić i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić bili su u Gimnaziji Nova Gradiška razgledali novouređeni kemijski laboratorij.

 

-Uz Gimnaziju, osigurana su sredstva u iznosu od 50 tisuća kuna za Elektrotehničku i ekonomsku školu i dva puta po 50 tisuća kuna za dvije gradske osnovne škole. U ovom su trenutku u realizaciji svi projekti. U Gimnaziji je riječ o kemijskom laboratoriju, u Elektrotehničkoj školi sredstva su osigurana za laboratorij pneumatike, a osnovnim školama smo osigurali novac za po četiri pametne ploče. U školama se profesori educiraju i mislim da je to stvar koja ima smisla – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da to Grad čini bez obzira na činjenicu što su škole u vlasništvu Brodsko posavske županije pa će u Proračunu za sljedeću godinu također nastojati iznaći sredstva za škole, pa tako i za pametnu ploču za novogradiške gimnazijalce.

 

– Sretni smo uvijek kad nas netko posjeti jer to pokazuje koliko nam je obrazovanje važno. Ove godine to je pokazao i naš osnivač Brodsko posavska županija nam je sanirala krovište i prvi kat. Pokazala je to i gradska uprava na čelu s gradonačelnikom koji su u gradskom Proračunu odvojili značajan iznos da bi mogli ovaj prostor opremiti. Riječ je o biokemijskom laboratoriju u koji je u proteklih devet mjeseci uloženo je oko 130.000 kuna. Stavljena je nova rasvjeta, sanirani su zidovi, stavljene pločice na pod, napravljen biokemijski pult, a zahvaljujući pomoći Grada Nova Gradiška uspjeli smo nabaviti pet elektroničkih mikroskopa i digestor za pokuse na siguran način. Ta je donacija vrijedna 50.000 kuna. Doista smo zadovoljni jer se tu nastava već izvodi. U svojoj punoj opremljenosti, jer je škola dobila i donaciju Zaklada Adris to bi trebao biti jedan od modernijih laboratorija. Napominjem da kao škola nismo imali niti jedan pošteni mikroskop, a govorimo o suvremenom obrazovanju i društvu koje brine o mladima. Posebno nas veseli mogućnost, kao što je rekao gradonačelnik, otvaranja novog smjera, najvjerojatnije razreda prirodnoslovno-matematičke gimnazije – kazala je prof. Ljiljana Ptačnik , ravnateljica Gimnazije.(foto: MOCA, ngbuntovnici)

Related Post

SMOTRA FOLKLORA

Autor - 13/05/2012 0
REŠETARI, 12. svibanj 2012. – Ulica Vladimira Nazora i ljetna pozornica u dvorištu DVD-a Rešetari danas su bili mjesto gdje…