DOMOVINSKI RAT: Postavlja se spomen ploča poginulima u najkrvavijem novogradiškom ratnom danu

1386 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 19. rujna 2019. – U subotu će se na poseban način odati počast hrvatskim braniteljima i civilima koji su poginuli 21. rujna 1991. godine kod Doma kulture. Bio je to dan kada su zrakoplovi JNA raketirali najvitalnije objekte u Novoj Gradiški i branu Bačica kod Cernika, iz koje se grad opskrbljivao vodom, u namjeri da oslabe moral hrvatskih branitelja i građana, a Novogradiščanima onemoguće normala život.
Gradonačelnik Vinko Grgić i koordinator za braniteljske udruge Vlatko Grainer pozivaju na odavanje počasti poginulima i prigodno otkrivanje spomen ploče s njihovim imenima kod Doma kulture. Okupljanje će biti u 12,45 sati.
Kako kaže Vlatko Grainer, inicijator postavljanja spomen ploče, pozitivne su reakcije na postavljanje spomen ploče poginulima toga dana, posebno rodbine poginulih. Podsjetimo, 21. rujan 1991. godine, poginulo je 12, a 50 teže i lakše ranjeno 50 osoba.

Related Post

POLICIJA SAVJETUJE

Autor - 21/07/2015 0
SLAVONSKI BROD – Na području Policijske uprave brodsko-posavske u šest mjeseci, evidentirano je 266 kaznenih djela teške krađe, što je…