IZVJEŠTAJNO – IZBORNA SKUPŠTINA DVD-a GODINJAK

1455 0

GODINJAK – U subotu, 18. ožujka, u Godinjaku je održana izvještajno – izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce, goste i domaćine pozdravio je predsjednik DVD-a, Željko Dautović. Posebno je pozdravio načelnika općine Staro Petrovo Selo, Željka Kočijaševića, zamjenika načelnika, Zdravka Plešu, predsjednika Općinskog vijeća, Stanka Mikića, staropetrovoselskog župnika – monsinjora Antuna Prpića, predsjednika Vatrogasne zajednice općine, Ivana Turkalja, zamjenika predsjednika, Karla Emanovića, zatim zapovjednika VZO Zlatka Pospišila, tajnika VZO Milana Vukovića, predstavnike gostujućih DVD-a iz Katoličkog Selišća kod Velike Ludine te DVD-a iz Hrvatske Dubice, društva starog 136 godina. Pozdravljena su i društva iz Starog Petrovog Sela, Tisovca, Vrbove, Blažević Dola, Štivice, Komarnice, Bodovaljaca, Nove Gradiške i drugih mjesta.

Među podnesenima, bilo je Izvješće Upravnog odbora DVD-a Godinjak, a pročitao ga je tajnik društva, Karlo Gašparović. Izvješće zapovjednika podnio je Dario Dautović. Iz oba je vidljivo kako je društvo u protekloj godini uspješno i vrijedno radilo. Na žalost, napustio ih je zauvijek marljivi i aktivni član Zdravko Ivanišević.

Naglašeno je kako su dva člana društva uspješno položilatečaj za vatrogasca I klase te dvojica tečaj za voditelje mladeži, dok se jedan osposobljavao za vatrogasnog tehničara, stekavši čin časnika.

Društvo je održalo 10 vježbi usisnog voda te 8 s navalnim vozilom i opremom

Posebno je naglašen rad s djecom od 6 12 godina, oko čega su se najviše zalagali Tomislav Ivanišević i Stjepan Gašparović. Tijekom godine nabavljana je važna zaštitna oprema za operativu, a župnik Prpić poklonio im je dvije nove vatrogasne naprtnjače.

Nabavljene su i dvije električne potopne pumpe. Tijekom protekle godine društvo je imalo 9 intervencija, što na ispumpavanju i saniranju posljedica elementarnih nepogoda, što na gašenju požara.

U tim intervencijama vatrogasci su utrošili oko 104 sata.

Naglasili su kako žele i mogu još bolje, ali u ovoj i slijedećim godinama

žele kvalitetniju suradnju s Vatrogasnom zajednicom Brodsko-posavske županije i njihovu veću financijsku potporu.

U pozdravima gostiju pohvaljen je rad društva, posebno s djecom, kojih ima preko 20 i koji su budućnost društva.

Budući da je skupština bila izborna, prišlo se izboru čelništva DVD-a. Tako je sada predsjednik društva Zlatko Pospišil, zamjenik predsjednika Željko Dautović, zapovjednik je Dario Dautović, zamjenik zapovjednika David Gašparović, tajnik je Karlo Gašparović, blagajnik Tomislav Ivanišević. Birani su i Upravni i Nadzorni odbor, Sud časti i sve drugo, kako bi ovo vrijedno društvo i dalje moglo uspješno funkcionirati.

Iznesen je i plan rada te financijski plan za ovu s projekcijom za 2018. godinu.

Novi predsjednik DVD-a, Zlatko Pospišil, upoznao je članove društva na kraju skupštine s planom usavršavanja vatrogasnih kadrova za slijedeće specijalnosti: za aparate za zaštitu dišnih organa te za spašavanje pri tehničkim intervencijama. Usavršavanje počinje već krajem ožujka.

(Autor Višnja Mikić)

Related Post